2 школи виграли 220 тисяч на закупівлю обладнання для STEM-лабораторій

2 школи виграли 220 тисяч на закупівлю обладнання для STEM-лабораторій

2 столичні школи виграли 220 тисяч гривень на закупівлю обладнання для STEM-лабораторій

Читайте такжеС 1 июля в Украине изменится размер пособий, пенсий и алиментов

13 червня 2018 року відбулося нагородження шкіл-фіналістів, що брали участь у програмі «Healthy Schools: заради здорових і радісних школярів», започаткованої Mondelez International Foundation. Програма реалізується в Україні Центром «Розвиток КСВ» за підтримки Міністерства молоді та спорту України та Інституту модернізації змісту освіти. Її мета – популяризація здорового способу життя та виховання корисних звичок серед школярів.

_mg_7701__________8_o_

Читайте также15 июня в Киеве пройдет арт-фестиваль Мини Мисс и Мистер Украины 2018

Активності дітей та учительського колективу з понад 70 шкільних закладів Київської та Сумської областей були оцінені конкурсною комісією у складі: представників Міністерства молоді та спорту, Міністерства освіти і науки, Національного Олімпійського Комітету, Інституту модернізації змісту освіти та ведучої програми «Зважені та щасливі» телеканалу СТБ Мирослави Ульяніної.

В рамках фінальної події свої звіти представили 36 шкіл, у фінал пройшли десять найактивніших, які мали змогу боротися за грошові гранти. Для учасників фіналу пройшли майстер-класи від зірок спорту – Наталії Добринської та Іллі Кваші, і фахівця з медитації Гліба Ходоровського.

За результатами оцінювання переможцями стали:

• 1 місце та грант у 130 000 грн одержала гімназія «Консул», м. Київ
• 2 місце та 90 000 грн отримала гімназія №107 «Введенська», м. Київ

Призовий фонд буде інвестований у закупівлю обладнання для STEM-лабораторій у школах (STEM: S-science, T-technology, E-engineering, M-mathematics).

_mg_8087

Читайте такжеПробег под каштанами передал Кардиоцентру 2 млн: спасение детских сердец

«Неймовірні ініціативи, надзвичайна енергія, унікальні вчителі, школярі і батьки, які заряджають, надихають і щодня доводять, що зміни починаються з нас самих. Результати пілотного проекту Healthy Schools справді вражають: 73 школи, 16 тис. дітей, вчителів, батьків, які долучилися, 5 шкіл, які одержали гранти, і 36 переможців, тому що кожна школа у фіналі – справжній переможець і драйвер таких потрібних і важливих для нашої країни змін», – поділилася своїми враженнями від проекту менеджер з комунікацій, Україна та Євразія Mondelez International Юлія Малько.

«Якщо спочатку мотивацією для реєстрації шкіл у програмі був грошовий приз, то у процесі реалізації активностей учасникам вже самим було цікаво знаходити креативні рішення: вони готували здорові сніданки для мам на День матері, насолоджувались фруктовими й овочевими тижнями, проводили фестивалі танців спільно з батьками, вчителі й учні ставали в планку на заняттях і саджали разом дерева. Можемо сміливо сказати, шо програма «Healthy Schools» вже перетворилася у цілий рух, завдяки якому бути здоровим стало ще модніше», – коментує керівниця Центру «Розвиток КСВ» Марина Саприкіна.

Крім отримання вигоди у вигляді впровадження правил здорового способу життя, переможці стануть на крок ближчі до інноваційної європейської освіти. Обидві гімназії давно хотіли втілити в життя проекти STEM-лабораторій, але не мали фінансової можливості. Проект «Healthy Schools» допоможе реалізувати шкільні ідеї та закупити обладнання для шкільних досліджень новітньою рівня.

З вересня програма стартуватиме по всій Україні, щоб заохотити якомога більше дітей до здорового способу життя та зробити проект національним рухом.

_mg_7471__________8_o_

Читайте такжеПремия Bashka Kids Awards 2018 отметила юных и перспективных

Довідка про програму «Healthy Schools: заради здорових і радісних школярів»

«Healthy Schools: заради здорових і радісних школярів» – унікальна соціальна програма, яка реалізується Центром «Розвиток КСВ» за підтримки Mondelez International Foundation. Програма має на меті сприяти розвитку здорового харчування, фізичних активностей та свідомого ставлення до власного здоров’я у понад 500 школах, залучивши 17 500 дітей по всій Україні протягом трьох років. Програми Mondelez International Foundation впроваджені цього року у 10 країнах світу.

В Україні пілотний проект Центру «Розвиток КСВ» за сприяння Mondelez International Foundation стартував у квітні в Київській та Сумській областях за підтримки Міністерства молоді та спорту України. Інформаційним партнером виступив Інститут модернізації змісту освіти МОН України. Заявки подали 73 школи, з них активно беруть участь 36 шкіл. Школи щотижня надсилали звіт про впровадження у себе програми «Healthy Schools». В рамках Програми в Україні розроблено рекомендації для шкіл щодо реалізації активностей для покращення фізичного здоров’я, харчування дітей та дизайну шкіл. З вересня 2018 року у Програмі зможуть реєструватися школи всієї України.


Облако тегов


Материалы по теме

Аудиосказки

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK