У Львові стартував арт-марафон #МояДитячаМрія з Лідією Таран і Ніком Вуйчичем

У Львові стартував арт-марафон #МояДитячаМрія з Лідією Таран і Ніком Вуйчичем

Допомогти дорослим дізнатися мрії своїх дітей. У Львові стартував арт-марафон #МояДитячаМрія з Лідією Таран і Ніком Вуйчичем. У мріях львівських дітей кольорові світи, Гаваї, стати першою дитиною на Марсі, завоювати гран-прі у танцях, бути волонтером і про мир

Читайте такжеВыставка украинских дизайнеров и Happy Halloween на Дарынке

Впродовж семи годин у неділю, 28 жовтня сотні дітей разом з батьками, малювали свої мрії. Всі намальовані дитячі мрії одразу ж потрапляли на стіну 2,5 метри заввишки та 12 метрів завдовжки, встановленої на Площі Ринок.
Організатори нарахували 1128 малюнків мрій.

_____02

Читайте такжеCharity Weekend. Public Talk Маши Ефросининой с Надей Дорофеевой: 9 декабря, Киев

Так у місті відбувався арт-марафон #МояДитячаМрія від благодійного проекту телеканалу 1+1 Здійсни мрію і фонду Ти не один за спонсорської участі Альфа-банку України.

Ці картинки згодом мають стати частинкою кольорового Променю – і 100 тисяч дитячих малюнків перетворяться на пікселі, і на новорічні свята полетять до зірок. Бо мріяти треба без меж, і планета всім мрійникам відкриває свої обійми
Куратором проекту є Лідія Таран, ведуча новин ТСН на каналі 1+1. Вона і розповідає, чому важливо, щоб батьки насправді дізналися, про що мріють їх діти.

«Це важливо для дорослих, які управляють цим світом, поки діти не виросли. Дорослі можуть зробити так, щоб наступне покоління, яке вони виховують, робило цей світ кращим. Дорослим терміново треба дізнатися, про що мріють діти. Тому що діти – це інше покоління, яке радикально від нас відрізняється. Коли діти починають хотіти нових гаджетів, ставати таким меркантильним і клієнтоорієнтованим, батьки можуть педагогічними методами трошки їх скоригувати. Зробити їм умови для того, щоб вони мріяли про щось більше.. Шукали своє життєве покликання. Наш проект займається якраз тим, щоб цю фантазію дитячу розкрити, щоб вона пішла далі нових ноутбуків та телефонів. Щоб малі дівчата і хлопчики подумали, як вони уявляють себе в світі і світ в собі», – розповідає Лідія Таран.

____-_9-_

Читайте такжеНикто не пришел: фото одинокого мальчика на дне рождения покорило сеть

Варто зауважити, що згідно соціологічного дослідження «Про що мріють діти» для 57% дітей мрії є стимулом до розвитку та навчання.

Тож не дивно було почути від маленьких львів’ян цілком конкретні цілі у спорті, мистецтві чи науці. Особливо коли для здійснення мрій доводиться багато займатися, рано прокидатися і жертвувати багатьма розвагами. І вони на це готові.

Серед інших мрій маленьких львів`ян були малюнки про кольоровий світ, семиповерховий будинок, стати волонтером, першою дитиною яка полетить на Марс, і ще щоб не зрубувалися ліси, стати пілотом, завести домашню білку, полетіти на Гаваї і щоб було сонечко і мир.

Але є й такі діти, які мріють про одужання. Серед них і 9-річна Оксана. Її мрія – просто ходити по дому, не тримаючись за стіни, меблі чи інші допоміжні речі. На арт-марафон вона приїхала на інвалідному візку, і одна з першою зустрілася з Ніком Вуйчічем, який вийшов в центр міста до учасників з мотиваційною промовою.


«Ми усі маємо мрії. Коли я був дитиною, я точно не знав ким я хочу стати. Але я точно прагнув бути щасливим. І коли люди по злому ставилися до мене у школі, моя мрія була, щоб ми усі добре ставилися один до одного. Тому яка б у нас не була мрія, нам треба більше любити себе і один одного», – зазначив Нік Вуйчіч.

____02

Читайте такжеЗа частную школу для ребенка заплатит государство: как работает норма

Він також закликав усіх малювати свої мрії: «Захоплююся тим, що діти малюють свої мрії. Тому що є багато дорослих, які не записують своїх мрій, не малюють їх. А я думаю, що важливо написати, намалювати свою мрію. Це перший крок. Нам треба давати собі шанс мріяти великими мріями».

Його слова підтверджує і художниця, улюблена дитяча блогерка Аня Ломакіна: «Діти мріють, коли малюють. Вмикається уява і можна побачити мрію, можна показати те, що складно сказати. Цікавий факт, 95% мрійників хочуть мати суперсилу, і 19% з них будуть використовувати її на благо іншим»

На подію завітав 8 річний Костянтин Юрійович (запам’ятайте імя (!), який серйозно хоче стати Президентом України. Йому поки що тільки 8 років. Лідія Таран пообіцяла йому свою підтримку.

Згідно дослідження «Про що мріють діти?», проведеного проектом «Здійсни мрію» спільно з Українською маркетинговою групою, 38% батьків не знають, про що мріють їхні діти. Серед таких і Роксолана. Вона прийшла з двома дітьми, і лише тут дізналася, що її шестилітній син хоче стати співаком.

_-

Читайте также27 жовтня 2018 відбудеться Форум Вступника у КНЕУ

Свої мрії мають і ті діти, які чимало часу проводять і лікарнях. Саме туди, - до дітей у палати онкоцентру (Західноукраїнський спеціалізований дитячий медичний центр) також відправилася команда арт-марафону #МояДитячаМрія з Лідією Таран і Властою Шовковською. Уроки мрій проведуть у Школі «Софія» у Львові.

Марафон #моядитячамрія підтримує Альфа банк України.

Чарівники вже проїхали Київ, Одесу, Луцьк, Дніпро і Львів. Попереду Харків, Краматорськ і Маріуполь Наразі налічується близько 50 000 зібраних мрій. Малювати і постити можуть всі з хештегом #моядитячамрія. Надихайте дітей мріяти без меж!


Облако тегов


Материалы по теме

Аудиосказки

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK