Як подарувати казку дитині на Миколая: 8 оригінальних ідей

Як подарувати казку дитині на Миколая: 8 оригінальних ідей
Як подарувати казку дитині на Миколая: 8 оригінальних ідей
istockphoto.com

Щоб День Святого Миколая ваша дитина запам'ятала на все життя, влаштуйте їй справжнє свято. Ці 8 оригінальних ідей подарують дітям казку на Миколая

Цього року 19 грудня, коли святкується День Святого Миколая, випадає на неділю. Так що є чудова нагода не обмежитися лише подарунком, а влаштувати дитині справжнє свято. І святкувати можна розпочинати вже напередодні, у суботу 18 грудня.

Ідея 1. Влаштуйте вікторину про життя Святого Миколая

Напередодні 19 грудня поговоріть зі своїми дітлахами про Святого Миколая. Хто це такий? Чому він дарує дітям уночі подарунки? Якщо вони вже ходять до школи, то, напевно, знають, що це реальна людина, яка давним-давно жила на території сучасної Туреччини  і допомагала всім, хто потребує допомоги.

А ось про деталі вони навряд чи знають. Наприклад, що є справжній портрет Святого Миколая. Його відтворили вчені Манчестерського університету за мощами, що зберігаються в італійському місті Барі. Покажіть дітям цю фотографію. Їм буде набагато цікавіше отримати подарунок від реальної, а не абстрактної людини.

Також школярам буде цікаво подивитися на місце, де мешкав і служив священиком Святий Миколай. Це турецьке мальовниче містечко Демре в оточенні гір. Там 1956 року під супермаркетом розкопали стародавню церкву, в якій збереглися фрески із зображенням Святого Миколая та його саркофаг. Наразі він порожній, бо римляни перевезли мощі святого до себе на батьківщину. Але, як запевняють місцеві жителі, досі місце, де стоїть саркофаг, має потужну силу. Сюди приходять загадувати свої найпотаємніші бажання.

Після розповіді про життя Святого Миколая влаштуйте вікторину. Хто виявиться найбільшим знавцем і набере найбільше балів, той і виграє. Для переможця можна підготувати подарунок.

Пам'ятник Святому Миколаю в турецькому місті Демре/фото О. Токарчук

Дітям 3-5 років для знайомства зі Святим Миколаєм чудово підійде мультфільм на цю тему. Наприклад, «Святий Миколай. З циклу "Різдвяна казка", "Різдвяні казки Святого Миколая" або Святий Миколай.

Ідея 2. Організуйте домашню виставу про Святого Миколая

У 19 столітті відомий український поет, драматург Іван Франко написав п'єсу «Суд Святого Миколая», де зібрав усі українські традиції цього свята. По суті – це готовий сценарій. Розподіляйте, в кого буде роль Святого Миколая, кому дістанеться роль ангелів – дитячих адвокатів, а кому чортика – головного прокурора. І вперед, на домашню сцену. Для найменших можна організувати пальчиковий театр, зшивши фігурки головних персонажів.

Ідея 3. Покладіть під килимок секретний ключ

Багато діток цікавляться: «А як же Святий Миколай потрапить до нас у квартиру, ключа в нього немає». Для таких чомучок припасіть «чарівний ключ». І разом із дитиною покладіть його під килимок біля вхідних дверей. Тільки не забудьте його потім звідти забрати.

Чарівні ключі/фото joom.com

Ідея 4. Приготуйте частування для Святого Миколая

Традиційно в Україні на День Святого Миколая пекли медові пряники-миколайчики. У тісто додавали молоко, яйця, а тому ці ласощі дозволялися 19 грудня лише дітям. Адже дорослі мали дотримуватися Різдвяного посту.

Можна і потрібно привчати дитину до думки про те, що потрібно не тільки брати, а й давати, і обов'язково дякувати за подарунки. На знак подяки Святому Миколаю можна спекти саме для нього миколайчик і покласти його на підвіконня. А поруч не забудьте поставити пляшечку смачного та корисного «Живчика», до складу якого входить натуральний сік. Нехай Микола теж буде Живчиком, адже йому доведеться мотатися по всьому світу цілу ніч, щоб усім діткам роздати подарунки.

Не забудьте з'їсти або хоча б надкусити пряник і випийте хоч склянку «Живчика». Так ви підбадьоритеся для подальших пригод, а дитина бачитиме, що Святий Миколай не пройшов повз її частування.

Разом із "Живчиком" кожне свято буде смачніше та веселіше/фото рекламодавця

Ідея 5. Залиште чарівні сліди

Щоб ще посилити атмосферу чарівництва, залиште сліди, які переконають дитину в тому, що Святий Миколай таки побував у вас у гостях. Для цього візьміть чоловічі черевики, посипте їх підошву цукровою пудрою або борошном і вночі, коли дитина спить, пройдіться в них від вхідних дверей до її ліжечка.

Ідея 6. Влаштуйте лабіринт для пошуку подарунка

Так, звичайно, традиційно Святий Миколай кладе свої подарунки під подушки або в шкарпетки. Але якщо ви хочете здивувати дитину, то можна піти не звичним, а оригінальним шляхом. Зробіть для своєї улюбленої крихітки лабіринт, пройшовши яким вона потрапить до свого подарунка.

Щоб його зробити, прив'яжіть кінець мотузки до подарунка, а інший кінець намотайте на меблі та предмети так, щоб вийшов лабіринт. Розмотуючи нитку, дитина обов'язково дістанеться подарунку. Якщо лабіринт у вас вийде довгий і заплутаний, влаштуйте п'ятихвилинки відпочинку з «Живчиком». Склянка улюбленого напою подарує заряд енергії для подальшого пошуку подарунка.

Від подарунка, що літає, дитина буде в захваті/фото dronomania.ru

Ідея 7. Подарунок із неба

Если уж вам совсем захочется создать вау-эффект, можно устроить так, что подарок от Святого Николая прилетит ребенку прямо с неба. Устроить такой сюрприз можно благодаря дрону. Подарок весом не больше 200-300 г подвешивается на трос длиной 1-1,5 м. Малыш его снимает, и дрон улетает.

Ідея 8. Сходіть у гості до Миколи

У Києві є 4 резиденції Святого Миколая/фото golos.com.ua

По всій Україні відкриваються резиденції Святого Миколая. В одному лише Києві їх кілька. Так, з 1 по 26 грудня можна побувати в гостях у нього у Великій лаврській дзвіниці. Окрім спілкування зі «Святим Миколою», дітлахів там чекають майстер-класи з виготовлення новорічних іграшок. Щоб туди потрапити, потрібно зареєструватися по телефону.

У цей же період працюватиме інша резиденція – у Музеї гетьманства, за адресою вул. Спаська, 16-б. Також потрібний попередній запис по телефону. А в «Мамаєвій слободі» з 15 по 26 грудня дітей зустрічатиме «Микола», одягнений у підбитий бобровим хутром шляхетський каптан, у гетьманській шапці та з лірою в руках, на якій він виконуватиме канти 17-18 століття. Наскільки вони цікаві молодшому поколінню, сказати складно. А ось випікання миколайчиків прямо в печі юні гості «Святого Миколая» точно гідно оцінять.

Якщо ж ви хочете, щоб дитина зустрілася з Миколою на відкритому повітрі, тоді вам у Парк Шевченка. Тут у «миколаївській» резиденції буде встановлено ялинку, облаштовано сцену для виступу дитячих колективів та фотозони.

 

 

 


Облако тегов


Материалы по теме

Аудиосказки

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK