8 найкращих додаткових посібників з математики: вибір експертів

8 найкращих додаткових посібників з математики: вибір експертів
8 найкращих посібників з математики
istockphoto.com

Щоб мати гарні знання з предмету, одного підручника недостатньо. Тримайте добірку найкращих посібників з математики для 1-11 класів. Завдяки їм ваша дитина буде з математикою на ти

Читайте такжеВ Україні стартує онлайн-платформа для розвитку талантів дітей
Реформування освіти надало школам академічну свободу та право вибору підручників, програм й альтернативних навчальних матеріалів. Батьки та вчителі можуть розширити список звичних методів викладання, адже для отримання міцних знань іноді одного підручника недостатньо. Як обрати ефективний посібник, що стане у пригоді під час вивчення математики? Освітні експерти онлайн-школи «На Урок» підготували добірку математичних книжок, які сприятимуть розвитку системного мислення та покращенню знань і навичок школярів.

1. Наочний довідник. Математика. (1-4 класи). Автор: Марченко І.Д.

Цей навчальний довідник стане чудовим помічником для школярів і їхніх батьків, адже містить стислі відомості з математики, які представлені у наочній і зручній формі. З ними школярі зрозуміють незрозуміле, систематизують набуті знання, вдосконалять власні вміння та навички.

2. Математика в схемах і таблицях (1-4 класи).  Автор: Васильєва Д.В.

Посібник укладений відповідно до навчальної програми з математики для початкової школи. Він допоможе засвоїти найважливіші математичні поняття та властивості, сприятиме  формуванню вмінь систематизації й унаочнення інформації. Візуалізація матеріалу поєднає зміст навчального матеріалу із життєвим досвідом школярів і підвищить мотивацію до вивчення математики.  

3. Найкращий довідник в таблицях. Математика. (5-6 класи) Автор: Каплун О.І.

Посібник укладено згідно з чинною оновленою програмою. Він містить основні математичні визначення, правила та формули. Зручна структура видання сприятиме розвитку навичок роботи зі схемами та таблицями, навчатиме аналізу та самостійному закріпленню та поглибленню набутих знань. А шпаргалки на звороті обкладинки допоможуть швидко знайти відповідь на будь-яке запитання.

Посібники з математики допоможуть подружитися з цим предметом / istockphoto.com

4. Рятівник 2.0 Геометрія в означеннях таблицях і схемах (7-11 класи). Автор: Дергачов В. А.

У посібнику викладені основні положення шкільного курсу геометрії. Візуалізація матеріалу у вигляді таблиць сприятиме узагальненню та систематизації знань, вдосконаленню навичок самостійної роботи з довідковою літературою. На сторінках посібника розміщені QR-коди, за допомогою яких можна завантажити добірки основних формул за темами та переглянути навчальні відео. Посібник дозволить скоротити час на повторення вивченого напередодні контрольної роботи, ДПА чи ЗНО.

5. Повний курс математики в тестах (5-11 класи). Автор: Захарійченко Ю.О.

Збірник включає основні типи тестових завдань, які використовуються для оцінювання якості знань з математики у середній і старшій школі. Він містить 3000 завдань (з відповідями!), рішення яких допоможуть учням покращити практичні навички розв'язування задач. Матеріал видання структуровано за типами завдань і за тематичними блоками зі шкільного курсу математики.

6. Математика. Повний шкільний курс. (за редакцією  Яковлева Г.М.)

Видання містить понад 2000 задач для самостійного розв’язання з усіх розділів шкільного курсу математики. Близько третини з них подано з розв’язками. Виклад теоретичного матеріалу супроводжується докладним розглядом прикладів різної складності. Книга буде корисною для самостійної підготовки до контрольних робіт й іспитів.

7. Довідник для абітурієнтів та школярів. Автори: Гайштут О.Г., Ушаков Р.П., Шамович О.А.

Довідник стане у пригоді під час шкільного навчання та підготовки до вступних іспитів до закладів вищої освіти. Кожна тема ілюструється прикладами та методами розв’язування задач, містить додатковий теоретичний матеріал і методичні поради. До кожного розділу підібрано задачі та вправи, до деяких подано розв’язки. Докладно розглянуто такі теми, як рівняння та системи рівнянь, алгебраїчні та трансцендентні нерівності, обернені тригонометричні функції, нестандартні тригонометричні рівняння, умовні рівності тощо.

8. ЗНО 2022. Математика. Рівень стандарту та профільний (комплексне видання). (10-11 класи). Автор: А. Капіносов

Комплексне видання складається з алгебри та геометрії. Усі теми складено відповідно до програми ЗНО з математики профільного рівня та стандарт. Кожна тема розкрита в зрозумілій формі та містить теоретичний матеріал, приклади розв'язування завдань, усі типи тестових завдань та відповіді до них. Також у посібнику детально описаний хід виконання завдань, що допоможе зрозуміти принцип розв'язання.

Вам будет также интересно почитать:

Без слез и зубрежки: 5 советов, как помочь ребенку справиться с математикой

Интересная математика: 5 способов выучить с ребенком таблицу умножения

Ментальная арифметика: развиваем маленького гения и интересную личность

 

 


Облако тегов


Материалы по теме

Аудиосказки

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK