Яблучний Спас: ТОП-5 рецептів випічки з яблуками
Сьогодні православні відзначають Яблучний Спас. Це один із трьох Великих Спасів, який вважається найбільшим християнським святом після Великодня та Різдва Христового. Традиційно цього дня у церкві прийнято святити яблука, а потім пригощати ними рідних та близьких «на міцне здоров'я». Ми пропонуємо вам зробити частування небанальним, і спекти на Яблучний Спас смачні пироги з яблуками. Якщо ви вважаєте, що ми обмежимося лише традиційною випічкою, то ви глибоко помиляєтеся. Ці рецепти здивують і бувалих господарок.
Швидкий яблучний пиріг
Цей пиріг готується нашвидкуруч: весь процес приготування включно з випічкою займе у вас не більше години (активний час готування – 20 хвилин). Тому цілком можна у свято прокинутися раніше, щоб порадувати близьких теплою та свіжою випічкою.
- 2-3 яблука середнього розміру
- 75 г вершкового масла
- 2 яйця
- 4,5 ст. л. борошна
- 150 мл молока
- 100 г цукру
- щіпка солі та кориці
Приготування
Яблука вимийте, зніміть шкірку та наріжте невеликими кубиками. Обсмажте до м'якості на сковорідці в розтопленому вершковому маслі (3-4 хвилини). У глибоку ємкість просійте борошно, додайте туди цукор та сіль. В іншій ємності збовтайте яйця, акуратно введіть в сухі інгредієнти. Ретельно перемішайте і поступово, тонким струмком додайте туди молоко, паралельно збиваючи тісто міксером або віночком. За консистенцією воно має вийти як густа сметана. Наприкінці замісу додайте|добавляйте| в тісто яблука в олії, ще раз ретельно перемішайте. Вилийте готове тісто у форму і випікайте в духовці 35 хвилин|мінути| при температурі 180 градусів.