Якою має бути сковорода для млинців? 5 простих порад

Какой должна быть сковорода для блинов? 5 простых советов
istockphoto.com

Читайте також Первый день Масленицы: что категорически запрещено делать?

Низький борт

Тільки на сковороді з низьким бортом вам буде зручно перевертати млинці. А деякі господарки роблять це руками, а не лопаткою.

Товсте дно

Млинці на тонкій сковороді будуть пригоряти, так що краще придбати сковорідку з товстим дном.

Діаметр

Є маленькі сковороди, діаметром 15 см, і готувати, перевертати на ній млинці простіше простого. А є сковороди з діаметром 20, 22, 24, 26 см. Вибирайте на власний смак. Але ви повинні знати, що чим більший діаметр, тим важчою буде сковорода. Тому радимо вибирати діаметр 20-22 см.

istockphoto.com

Читайте також 6 важных нюансов, которые нужно учесть при выборе сковородки

Антипригарне покриття

На такій сковороді буде простіше смажити початківцям. Млинці не прилипатимуть і пригорятимуть, і тому потрібно додавати менше масла. До того ж, ніякого особливого догляду за такою сковородою не потрібно.

Чавун

Деякі господині звикли готувати багато та часто. Найчастіше вони використовують чавун – ці сковороди важкі та довговічні, а страви, приготовані у чавуні – смачніші.

Дуже важливо підготувати сковороду перед першим використанням.

Для цього потрібно помити сковороду, висушити, засипати сіллю і прожарити, поставивши на вогонь приблизно на годину, доки потемніє сіль. А після - знову сполоснути, висушити і налити половину склянки олії, прогріваючи її протягом 20-30 хвилин. Після того, як сковорода знову охолоне, потрібно промити холодною водою.

Вам цікаво буде дізнатися: