Три рецепти швидкого пирога

Любите випічку, але не хочете надто довго возитися на кухні? Вихід є – швидкі, але дуже смачні пироги.
Швидкий пиріг із варенням
Для тесту: 1 ст. варення (не дуже рідкого), 2 яйця, 1 ч.л. соди, 1/2 ст. цукру, 1 ст. кефіру або кислого молока, 2,5 ст. борошна.
Для крему: 300 г сметани, 4 ст. л. цукру, 1 апельсин. Також знадобиться вершкове масло для змащування форми для випікання.
Як готувати
Розігрійте духовку до 180 градусів. Форму для випікання всередині повністю змастіть вершковим маслом – дно та боки.
Змішайте варення та соду. Збийте в мисці міксером яйця, цукор та кефір, додайте варення з содою та борошно. Тісто за констистенцією має бути як сметана.
Викладіть тісто у форму та випікайте близько 30-40 хвилин.
Для крему збийте міксером сметану із цукром. Додайте|добавляйте| цедру апельсина і перемішайте. Помістіть крем у холодильник, щоб він добре остигнув.Дістаньте з духовки пиріг, остудіть, розріжте впоперек на два коржі. Коли вони охолонуть, покладіть на блюдо нижній корж, змастіть основною кількістю крему, накрийте зверху ще одним коржем. Зверху та з боків також нанесіть крем. Щоб пиріг добре просочився, заберіть його на пару годин у холодильник.

Медовик у мультиварці
Вам знадобиться для тесту: 3 яйця (великі), 100 г цукру, 100 г меду, 150 г борошна, 1 ч.л. соди. Для сиропу: 100мл теплої води, 1 ч.л. меду. Для крему: 400 г сметани, 1 ст. цукру.
Як готувати
Змастіть чашу мультиварки вершковим маслом. Мед і соду покладіть у каструлю, поставте на середній вогонь на 2-3 хвилини, постійно помішуйте. Суміш має стати бурштинового кольору.
Збийте яйця з цукром до пишної маси, поступово додавайте суміш меду із содою, продовжуючи збивати. У суміш, що вийшла, поступово просійте борошно, обережно помішуючи. Тісто має бути легке та повітряне.
Поступово викладіть тісто в чашу мультиварки. Виставте режим "Піч" або "Бісквіт" (залежить від мультиварки), температура - 180 градусів, час приготування - 50 хвилин.Розчиніть мед у теплій воді. Збийте сметану із цукром. Все відправте в холодильник.
Бісквіт у теплому стані розріжте на два круглі коржі. На нижній нанесіть частину сиропу та крему. Зверху покладіть верхній корж, який також покрийте сиропом та кремом. Відправте в холодильник на 2:00.

Швидкий тертий пиріг
Вам знадобиться для тесту: 2 ст. борошна, 125 г м'якого вершкового масла|мастила|, 3 жовтки, 1/2 ст. цукор, 1 ч. л. соди, 2 ч. л. сметани. Для крему: 3 яєчні білки, 1 ст. цукру, 1 лимон.
Як готувати
Просійте борошно у велику миску, додайте вершкове масло|мастило| і замісіть крихту, додайте|добавляйте| соду і перемішайте. У суміші зробіть угулблення, куди покладете жовтки, цукор і сметану. Замішайте ложкою та потім руками. Готове тісто не повинне липнути до рук та посуду, при необхідності додайте ще борошна. Розділіть тісто на дві нерівні частини (одна трохи більше), загорніть у плівку та покладіть у морозилку.
Для крему зніміть з лимона цедру на дрібній тертці, збийте білки міксером до густої піни. Додайте|добавляйте| цукру, продовжуючи збивати білки, потім всипте цедру лимона і перемішайте лопаткою.Духовку розігрійте до 210-220 градусів. Застеліть лист (невеликий, 30 на 40 см) пергаментом, дістаньте з морозилки більший шматок тіста. Натріть його рівномірним шаром на великій тертці. Зверху викладіть шар крему, зверху натріть менший шматок тіста.
Поставте лист в духовку приблизно на 30 хвилин (до золотистого кольору пирога). Замість крему можна використовувати густе варення чи натерті яблука.
Вам також буде цікаво прочитати: