Вітражне печиво: дивовижний десерт для новорічного свята

Вітражне печиво: дивовижний десерт для новорічного свята

Чим порадувати коханого малюка, щоб свято запам'яталося йому надовго? У програму мінімум входить візит Зимового Чарівника, довгоочікувані подарунки та... особливе новорічне частування!

Читайте такожКак в Новый год загадать желание, чтобы оно точно сбылось: 7 правил

Ми з вами вже встигли спекти симпатичний пряниковий будиночок і чарівний тортик "Ялинка", а сьогодні пропонуємо освоїти чудовий легкий рецепт приготування вітражного - льодяного - печиво.

Печиво «Вітражне віконце»

01_742x742

Інгредієнти: борошно – 200 г, масло вершкове – 100 г, цукор – 40 г, розпушувач тіста – 0,5 ч. л., яйце – 1 шт., цукерки (льодяники різних кольорів) – 30 шт.

Спосіб приготування

Просіюємо борошно з розпушувачем у миску.
Додаємо розм'якшене вершкове масло, яйце та цукор.
Замішуємо тісто. Тісто загортаємо в плівку та відправляємо в холодильник на півгодини.
Тісто дістаємо і розкочуємо не надто тонко.
Вирізаємо формами різні фігурки.

Читайте також12 важных дней до Нового года: чего избегать и что делать

Підбираємо кришечку відповідного розміру і в кожній фігурці вирізаємо отвір, що приблизно підходить за розміром під льодяники. Стрижнем від кулькової ручки проколюємо отвори для стрічок.
Викладаємо печиво на папір для випічки та найцікавіше – в кожен отвір кладемо льодяник.
Ставимо печиво в гарячу духовку та випікаємо при 200 градусах 7-10 хвилин.
Можна печиво змастити жовтком, посипати подрібненими горішками, корицею, маком, цукром. Тоді печива вийдуть ще й різнобарвними, з різним смаком.

Всі льодяники розтануть і повністю закриють отвір усередині печива. У готове охолоджене печиво простягаємо стрічки, зав'язуємо. І тепер печиво можна хоч на ялинку повісити, хоч у подарунок підготувати.


Матеріали на тему

Аудіоказки

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK