Чорний список: ТОП-5 продуктів та напоїв, які заборонені у спеку

Чорний список: ТОП-5 продуктів та напоїв, які заборонені у спеку
Топ-5 продуктів на напоїв, від яких варто відмовитися у спеку
istockphoto.com

У спеку наш організм працює в режимі стресу і потрібно йому допомогти. Це можна зробити, змінивши свій раціон. Від яких продуктів варто відмовитись у спеку, розповів дієтолог

Читайте такожЛето в стакане: 5 рецептов самых вкусных домашних лимонадов
Найголовніше правило – це пити достатньо рідини. Компоти, соки, морси, звичайна вода – у середньому потрібно випити 5% від маси вашого тіла. А ось сердечникам кількість рідини в спеку має розрахувати їхній кардіолог. Тому що для них надмірна кількість рідини загрожує великим навантаженням для серцево-судинної системи.

Ще одне головне правило – це відмовитися від важких для перетравлення продуктів та тих, що згущують кров. Отже, «чорний список» - чого не варто їсти у спеку. Про це розповів дієтолог Борис Скачко.

  1. Свинина, яловичина, баранина – будь-яке м'ясо, крім птаха, варто зараз виключити зі свого меню. Тому що воно, довго перетравлюючись, змушує організм виробляти енергію. Отже, ми «нагріваємося» зсередини.
  2. Хліб та інші злакові продукти. Глютен, що міститься в них, сприяє склеюванню еритроцитів, а значить, робить нашу кров густішою. У спеку вона й так густа.
  3. Солодощі. Мають той же «згущувальний» ефект. Крім того, десерти з кремом, безе дуже швидко в спеку псуються. Ними легко отруїтися.
  4. Кава та інші кофеїнсодержащіе продукти. Кофеїн підстьобує наш втомлений організм, змушуючи серце битися частіше, кров бігти швидше. Але під час спеки такий струс загрожує серцево-судинними проблемами. Втомленому серцю потрібен спокій, а не допінг.
  5. Алкоголь. Теж є стимулятором. Крім того, за рахунок своєї калорійності, змушує організм виробляти більше енергії, підігріваючи нас.

У спеку потрібно випивати рідини кількістю 5 відсотків від маси вашого тіла / istockphoto.com

Що є під час спеки

Легку рослинну їжу. Природа нам у цьому допомагає достатком ягід, овочів, фруктів. Але не забувайте і про білок тваринного походження. Він потрібен нашим клітинам для «ремонту» та «будівництва». Його можна отримати з яєць, кисломолочних та молочних продуктів. Тільки не дуже жирні. Сметана, твердий сир із високим відсотком жирності також сприяють згущенню крові.

Вам також буде цікаво почитати:

Що робити при отруєнні у дитини: поради у педіатра


Хмара тегів


Матеріали на тему

Аудіоказки

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK