Як заспокоїти дитину - 4 секрети виховання від Кейт Міддлтон

Олександр Ківа
Як заспокоїти дитину - 4 секрети виховання від Кейт Міддлтон
Как успокоить ребенка - 4 секрета воспитания от Кейт Миддлтон
Facebook

Погодьтеся, коли ти мама трьох дітей і живеш практично у прямому ефірі, втихомирити тодлера на публіці - завдання із зірочкою. Як заспокоїти дитину – 4 секрети виховання від Кейт Міддлтон

Читайте такожНекоролівська справа: як діти принца Вільяма та Кейт Міддлтон город копають
У королівського подружжя – принца Вільяма та Кейт Міддлтон – троє малюків. Причому молодих батьків часто хвалять за педагогічні прийоми виховання. Якісь секрети їм були дані у спадок, так би мовити, - від принцеси Діани , А деякі - самостійна вигадка. Що робити, якщо малюк веде себе абияк, не слухається і дерзить? Причому робить це на людях під прицілом камер. Ловіть 4 секрети виховання від королівської матусі.

Очі в очі

Коли дитина зла, незадоволена або засмучена, вона сама не може впоратися з переповнюють її емоціями. Справа в тому, що неокортекс, який відповідає за контроль емоцій, дозріває лише до 7 років. Тому марно кричати дитині: "Заспокойся!". Він цього просто не в змозі зробити. У такій ситуації королівські батьки дотримуються принципу «активного слухання»: сідають на рівень очей малюка і спокійно розмовляють з ним. Таким чином, батьки виявляють емпатію: вони розуміють, і що найголовніше, набувають почуття дитини. Жаліють, співчують і шанобливо ставляться до сліз марності буття тодлера. В особливо складних випадках, коли заспокоїти дитину не вдається, Кейт намагається торкнутися чи обійняти малюка. Так він зрозуміє, що мама поруч, і зможе швидше прийти до тями.

Когда успокоить ребенка не удается, Кейт старается прикоснуться или обнять малыша / Instagram

Кодова фраза

Коли малюки погано поводяться, Кейт використовує кодову фразу «зробіть паузу». Діти знають, що коли мама цього каже, то означає, що вона незадоволена їхньою поведінкою і їм необхідно заспокоїтися. Причому цей метод Міддлтон використовує не тільки на світських раутах, а й удома. Завдяки цьому кодова фраза працює. Різниця лише в тому, що у звичній домашній атмосфері діти ще й розходяться на деякий час різними кімнатами.

Спокій тільки спокій

Що б не сталося і як би погано не поводилися королівські нащадки, Кейт поводиться спокійно. Вона каже, що дитячі істерики – це нормальне явище і не можна вимагати від малюка дорослої поведінки. Якщо Міддлтон бачить, що малюки поводяться погано, вона не смикає, не кричить і не шльопає їх. А намагається навпаки вислухати. Погодьтеся, навіть нам, дорослим, стає легше, коли ми вимовляємось. Крім того, коли дитина бачить спокійну, як скелю, маму, вона почувається в безпеці та швидше заспокоюється.

Дозвольте дітям бути дітьми

Кейт Міддлтон каже, що дітям потрібно давати волю. Вони можуть дуріти, бути химерними та активними – не можна постачнно обмежувати свободу самовираження. Так діти вихлюпують свою енергію. Якщо ж їм цього не давати робити, то вона "консервуватиметься", і в самий невідповідний момент ця "консерва" може вибухнути - і будуть сльози та істерика.

Варто відзначити, що незважаючи на свій королівський статус та 9-річний мамський досвід, Кейт не гребує батьківськими форумами та книгами. Для налагодження контакту з дітьми вона читає спеціалізовану літературу та вивчає нові методики виховання дітей.

Несмотря на свой статус и 9-летний мамский опыт, Кейт не гнушается родительскими форумами и книгами / Instagram

Також вам буде цікаво:


Хмара тегів


Матеріали на тему

Аудіоказки

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK