Скільки можна з'їсти мандаринів, щоб не потрапити до лікарні? Відповідь лікаря

Олександр Ківа
Скільки можна з'їсти мандаринів, щоб не потрапити до лікарні? Відповідь лікаря
Сколько можно съесть мандаринов, чтобы не попасть в больницу
istockphoto.com

Лікар-дієтолог розповіла, скільки мандаринів на день можна з'їсти без шкоди дорослій людині. Якщо не дотримуватися цієї норми, можна потрапити до лікарні

Читайте такожМедики назвали категории детей, которым нельзя давать мандарины
Якщо провести опитування та запитати у людей, чим для них пахне Новий рік, напевно більшість відповість – ялинкою та мандаринами. Ці цитрусові – обов'язковий компонент будь-якого новорічного меню. Та й взагалі взимку їх хочеться їсти якомога більше. І справа не тільки в горезвісному вітаміні С, якого тут у надлишку. Доведено, що ефірні олії мандаринів значно підвищують настрій - саме в темні і холодні зимові дні. А тому мандаринів хочеться їсти часто і більше. Але ними, виявляється, не можна зловживати. Якщо ви в один раз з'їсте помаранчеву мандаринову гірку, можете запросто потрапити до лікарні.

Справа в тому, що за словами дієтолога, нутріціолога Надії Цапкіної, кислоти, що містяться в мандаринах, мають подразнюючу дію на слизову оболонку шлунка та кишечника. Тому через надмірну кількість мандаринів ви можете відчути біль у животі. Якщо ж ви страждаєте на гастрит, то можете отримати його загострення.

Ще одна причина, чому не варто їсти дуже багато мандаринів, полягає в тому, що наша печінка не любить дуже багато фруктози. Оптимальна кількість – не більше 40 грамів.

Тому Надія Цапкіна радить дорослим людям з'їдати не більше 4-5 мандаринів середнього розміру на день. Дітям потрібно ще менше - 2-3 штуки на день.

Якщо ж ви вперше вводите мандарини в раціон малюка, то робіть це мікроскопічними дозами. Не забуваймо, що мандарини, як і будь-які цитрусові – сильний алерген. До речі, про алергію можуть говорити не лише висипання на шкірі, а й діарея.

Вам буде цікаво почитати:


Хмара тегів


Матеріали на тему

Аудіоказки

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK