Міжнародний день захисту дітей: історія свята

Міжнародний день захисту дітей: історія свята
Міжнародний день захисту дітей 2022

Міжнародний день захисту дітей відзначається щорічно 1 червня, починаючи з 1950 року

 

Читайте такожЧто делать, если у мамы и папы разные взгляды на воспитание: советы психолога

Історія свята почалася після Другої світової війни, коли проблеми збереження здоров'я та благополуччя дітей були як ніколи актуальними.

У 1949 році в Парижі відбувся конгрес жінок, на якому прозвучала клятва про невпинну боротьбу за забезпечення міцного миру як єдиної гарантії щастя дітей. І сьогодні, коли в Україні четвертий місяць триває війна, ця клятва як ніколи є актуальною. Тисячі українських дітей втратили свої домівки, сотні загинули. Питання захисту дітей зараз стоїть дуже гостро.

medddunarodnyy-den-zashchity-detey-istoriya-i-tradicii-prazdnika-1

Через рік, 1950 року 1 червня було проведено перший Міжнародний день захисту дітей , після чого це свято проводиться щорічно. Ініціативу підтримала Організація Об'єднаних Націй (ООН) та проголосила захист прав, здоров'я та життя дітей одним із пріоритетних напрямків своєї діяльності.

mezddunarodnyy-den-zashchity-detey-istoriya-i-tradicii-prazdnika-2

Читайте такожК Дню защиты детей: 15 важных вещей, которым взрослых могут научить только дети
День захисту дітей з'явився в українському офіційному календарі наприкінці другого тисячоліття, 1998 року, після того, як 30 травня 1998 року, «на підтримку ініціативи Міністерства України у справах сім'ї та молоді, Всеукраїнського комітету захисту дітей, Національного фонду соціального захисту матерів та дітей "Україна — дітям" та інших громадських організацій», у Києві, другий президент України Леонід Данилович Кучма підписав Указ N 568/98 «Про день захисту дітей», який наказував відзначати його в Україні щороку 1 червня.

Дата для проведення цього свята було обрана не випадково. 27 вересня 1991 року в країні набула чинності конвенція про права дитини – міжнародний правовий документ, що визначає права дітей на освіту, користування досягненнями культури, правом на відпочинок та дозвілля та надання інших послуг дітям державами-членами Організації Об'єднаних Націй.

medddunarodnyy-den-zashchity-detey-istoriya-i-tradicii-prazdnika-3

Тому День захисту дітей був присвячений Міжнародному дню захисту дітей , який також відзначається 1 червня.


Хмара тегів


Матеріали на тему

Аудіоказки

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK