Чому діти, з якими грають батьки, щасливіші та успішніші. Дослідження компанії LEGO®

Чому діти, з якими грають батьки, щасливіші та успішніші. Дослідження компанії LEGO®
LEGO®
реклама

Майбутнє твоїх дітей закладається ще в дитинстві, і ти маєш на це прямий вплив.

Читайте такожРозумні іграшки: 7 причин купити дитині конструктор

Робота, побут, проблеми - все це першочергово для дорослого життя, тому ігри з малюками здаються нам другорядними та непотрібними.

Майже третина сімей проводять разом менше 5 годин на тиждень. Кожна десята грає разом менше двох годин. Багатьом важко знайти час для гри через напружений графік: як батьків, так і дітей.

Деякі батьки визнають, що часто відволікаються на роботу чи інші справи через гаджети: ноутбуки та смартфони.

Ми дійсно працюємо для того, щоб забезпечити базові потреби, які мають подарувати щастя та комфорт нам та нашій родині. Проте навчання дітей набагато важливіше, ніж якісь ігри. Але чи це так насправді?

Чому гра важлива

Дослідження феномену гри від LEGO® Play Well , в якому взяли участь 13 000 батьків та дітей з 9 країн, показало прямий зв'язок між спільною грою та щастям у сім'ї. 9 із 10 сімей, які грають разом 5 годин на тиждень або більше, кажуть, що вони щасливі. А от серед тих, хто грає менше 5 годин на тиждень, лише 7 із 10 кажуть, що вони задоволені.

Читайте такожЧто делать, если ребенок отбирает игрушки у детей: советы психолога

Майже всі діти, які брали участь у дослідженні, розповіли, що гра робить їх щасливими та допомагає розслабитися після довгого дня у школі. Також вони розповіли, що краще навчаються, якщо навчання нагадує гру. Отже, ігровий процес полегшує навчання та розвиток дитини, закладаючи фундамент для майбутніх успіхів у дорослому житті.

LEGO® / реклама

Згідно з дослідженням, гра має вирішальне значення для добробуту та розвитку дитини: вона зміцнює впевненість у собі, інтерес до навколишнього світу та вчить вирішувати проблеми. Завдяки грі, діти перестають боятися помилок, навчаються ставити запитання, у них розвивається емпатія.

При цьому, і самі дорослі почуваються щасливішими від сімейних ігор. Так, дослідження показало, що спільна гра дозволяє батькам краще
дізнатися про свою дитину, добре впливає на їх самопочуття, допомагає більше розслабитися, покращує спілкування і будує міцні довірчі відносини в сім'ї.

Більшість дорослих визнали: спільні ігри розвивають комунікативність та творчість.

Читайте також3 оригинальных способа чистить игрушки: быстрая помощь маме

В які ігри грати з дитиною

Для розвитку дитини, що впливатиме на її майбутнє, не так важливо у що грати, як потрібна саме сімейна гра. Місія LEGO® - надихати та розвивати творців майбутнього за допомогою сили гри, саме тому набори LEGO® різноманітні, розраховані на різні вікові категорії та уподобання, а створити з кубиків набору можна що завгодно.

Фантазія не обмежується нічим, у спільній грі з батьками можна створити щось справді неймовірне – це допоможе дітям розвинути уяву, моторику та, що особливо важливо, повірити у власні сили. Адже творчість це основа успіху в будь-якій професії.

LEGO® / реклама

Плануй сімейний день з дитиною так, щоб разом пограти та сконструювати щось зовсім нове. На власному досвіді ти зможеш переконатися, наскільки сімейна гра робить усіх щасливими, відсуваючи на другий план усі побутові дрібниці.


Хмара тегів


Матеріали на тему

Аудіоказки

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK