Як купити золоте кільце недорого: поради та хитрощі

Олександр Ківа
Як купити золоте кільце недорого: поради та хитрощі
Як купити золоте кільце недорого: поради та хитрощі

Ювелірні прикраси не обов'язково коштують багато. І ми говоримо не про біжутерію, а про вироби з дорогоцінних металів.

Ви дійсно можете купити золоте кільце недорого, просто дотримуючись порад і розуміючи, з чого складається вартість товару.

· Проба

· Вага

· Камені

· Дизайн

Який відсоток золота у металі

Золото буває різне, точніше різними бувають метали цього металу. У чистому вигляді, із відсотковим вмістом золота 99,9%, метал у ювелірному виробництві не використовують. Золото без домішок – це надто м'який метал, кільця з якого дряпаються і гнуться.

Найбільш популярні варіанти – сплави із відсотковим вмістом золота 55-75%. Залежно від того, які метали та оксиди додані до складу сплаву, золото може змінювати відтінки. Наприклад, бути класичним жовтим, червоним, білим чи навіть фіолетовим. Пробу карбують на виробі, якщо проби немає – перед вами може лежати підробка.

Якщо ви шукаєте недороге кільце, то рекомендуємо звернути увагу на пробу 585 – у таких сплавах золота трохи більше половини.

Точна вага виробу

Чим важче кільце, тим дорожче воно коштує. На вагу впливає не тільки розмір виробу та товщина металу, а й форма. Є дуті та пустотілі кільця, які виглядають масивними, але всередині залишаються порожніми. Так як вони важать менше, то й вартість у них нижча порівняно з монолітними виробами. Точна вага виробу має бути вказана у паспорті.

Камені – від штучних до натуральних

Кільце не обов'язково має бути з камінням. Однак якщо каміння є, то на вартість впливає їх кількість, вага та тип. Поряд із природними діамантами, смарагдами та рубінами ви можете придбати кільця зі штучними діамантами. Так, фахівець напевно помітить різницю між натуральним та синтетичним діамантом, але для більшості людей різниця буде непомітною. Коштують штучні камені в рази дешевше. Також є маса дорогоцінного каміння середньої цінової категорії. Наприклад, цитрин та топаз.

Майстерність ювеліра

Кільце може бути класичного дизайну, без зайвих прикрас, гравіювання, додаткових елементів. Виріб може бути унікального дизайну, в тому числі з використанням двох і більше різних металів. Кільця, які робляться на замовлення за індивідуальними ескізами, коштують дорожче.

Переглянути каталог недорогих прикрас з дорогоцінних металів, у тому числі золоті каблучки б/у, ви можете на сайті інтернет-магазину Goldmart.


Матеріали на тему

Аудіоказки

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK