Ультрафіолет навесні: Як захистити шкіру правильно

Олександр Ківа
Ультрафіолет навесні: Як захистити шкіру правильно
Ультрафіолет навесні: Як захистити шкіру правильно

Дізнайтеся, як ефективно захистити свою шкіру від шкідливого впливу ультрафіолету навесні. Поради щодо вибору сонцезахисних засобів та звички, які допоможуть зберегти здоров'я та красу вашої шкіри

Як правильно захищати шкіру від ультрафіолету навесні

Весняне сонце не менш небезпечне, ніж літнє. Сонцезахист необхідний постійно і бажано з весняних місяців. Пам'ятайте, що здоров'я шкіри та сонце пов'язані. Промені ультрафіолету викликають старіння шкіри, опіки, пігментні плями та інші проблеми. Через високий рівень зневоднення та сухості вона потребує максимального зволоження та захисту.

Бажаємо представити Вам інтернет магазин KrasotaShop, де представлена якісна сонцезахисна косметика від найкращих виробників. Можна вибрати засоби для захисту тіла, шкіри обличчя, універсальні продукти у різній ціновій категорії.

Впливи UVA та UVB променів на нашу шкіру    

Навесні, коли ми частіше знаходимося на вулиці, важлива рання адаптація шкіри до сонця. Розрізняють 2 види випромінювання, що відрізняються за впливом на дерму. UVB промені впливають більше на поверхневі шари, викликаючи при цьому сонячні опіки різного ступеня. Значно глибше проникають UVA промені, від нього розвивається фотостаріння, з'являються пігментні плями, зморшки. Шкіра втрачає пружність та силу.

Ультрафіолет здатний впливати на нашу шкіру не тільки під прямими променями в ясну погоду, він також проникає через хмари, шибки офісу або машини. Вплив ультрафіолету на шкіру має негативні наслідки, тому важливо використовувати засоби з високим рівнем захисту.

Сонцезахисні засоби    

Для того, щоб забезпечити правильний догляд за шкірою навесні, необхідно вибирати кошти з урахуванням таких характеристик:
⦁    фактор SPF. Він визначає, скільки разів продукт збільшує час, який можна провести на сонці без опіків від сонця. Вибір захисту від випромінювання залежить від кількох параметрів, включаючи тип шкіри, час на сонці, умови довкілля та географічне розташування. Для більш тривалого часу підійде значення фактора SPF від 30 або вище.
⦁    Широкий спектр захисту. Варто віддати перевагу продуктам, які пропонують захист як від UVA, так і від UVB променів.
⦁    Вологостійкість. Якщо ви плануєте плавання чи заняття спортом, оберіть сонцезахисний засіб з маркуванням «водостійка» або «довготривала дія».
⦁    Тип шкіри. Для сухої дерми головне завдання санскрину – не допустити зневоднення та подбати про зміцнення ліпідного захисту. Власницям жирної шкіри потрібно віддати перевагу легким та матуючим складам.
⦁    Правила використання косметики Частота, зручність нанесення також відіграє важливу роль.

Тип текстури засобів також відрізняється. Це може бути сонцезахисний крем, лосьйон, спрей та інші продукти. У кожного з них свої умови та порядок нанесення. Доглядові креми – найкращий помічник у захисті від сонця. Наносити їх слід щонайменше за 30 хвилин до виходу на вулицю. Також попит мають спреї, їх легко можна наносити.

Антиоксидантна косметика

Антиоксиданти для шкіри у складі косметики є важливим компонентом. Вони сприяють нейтралізації вільних радикалів. Антиоксидантний захист забезпечується завдяки таким компонентам:
⦁    Вітамін C (аскорбінова кислота – допомагає захищати шкіру від пошкоджень, викликаних вільними радикалами та ультрафіолетовим випромінюванням. Він також сприяє стимуляції виробництва колагену, покращує текстуру шкіри та освітлює пігментацію.
⦁    Вітамін E (токоферол) – захищає та запобігає фотостарінню шкіри, він відповідає за зволоження та покращує її еластичність.
⦁    Ресвератрол – це природний фенольний антиоксидант. Він має протизапальні властивості та забезпечить запобігання пошкодженню шкіри.
Роль цих антиоксидантів є надзвичайно важливою, тому у складі косметики мають бути такі компоненти. Захист шкіри від сонця на основі гіалуронової кислоти, вітамінів С, Е тривалий час утримуватиме вологу. 

Додаткові заходи захисту    

Для уникнення піку сонячної активності та підтримки гідратації необхідні додаткові засоби захисту. Це можуть бути головні убори та сонцезахисні окуляри. Капелюх із широкими полями вбереже від підступних променів сонця ніжне обличчя. Всі ці аксесуари разом із косметикою забезпечать безпечне перебування на сонці.

Висновок    

Для ефективного захисту шкіри навесні потрібен комплексний та регулярний догляд. Це найкраща нагорода для неї. Завдяки спеціально підібраним, комбінованим лінійкам якісних сонцезахисних та антиоксидантних засобів можна зберегти здоров'я, красу шкіри, продовжити її молодість.

Рекомендуємо звернути увагу на: Перетворення шкіри під час сну: топ-5 нічних масок для обличчя


Матеріали на тему

Аудіоказки

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK