Що приготувати на вечерю: неледачі фаршировані перці
28 вересня 2021 13:50

Что приготовить на ужин - фаршированный перец
istockphoto.com
Наразі повно на прилавках перцю-білозерка. Він ідеально підходить для фарширування перців. Приготуйте їх за цим рецептом. Перці виходять дуже соковитими і дуже смачними!
Інгредієнти на казан 6 літрів
Перець сорту білозерка) – 25-30 шт.
Рис круглий, непропарений - 300 г
Морква – 3-4 шт. більших (у фарш) + 1 шт. (Для соусу)
Цибуля – 8 великих цибулин (у фарш) + 1 шт. (в соус)
М'ясо свиняча лопатка - 1 кг
Підчеревок – 300 г
Сало - 100 г, якщо підчеревок нежирний
Томатний сік – 1,5 л
Томатна паста – 1 ст.л.
Сіль, перець, лавровий лист - за смаком
Приготування
Перець почистити від плодоніжки та насіння. Запарити рис (залити окропом і залишити до остигання), потім промити.
Цибулю (6 шт.) нарізати кубиками, моркву – на тертку. Обсмажити до напівготовності.
М'ясо, черевець (і сало) пропустити через м'ясорубку з двома сирими цибулинами.
Змішати засмажку, фарш, рис. Посолити, поперчити (солі трохи більше, ніж треба).
Начиняти перець не щільно і зробити поглиблення пальцем (таким чином перець просочиться і буде правильною консистенцією).
Для приготування соусу: обсмажити цибулю та моркву злегка, влити томатний сік, томатну пасту, цукор обов'язково, щоб нейтралізувати зайву кислоту томатів, сіль. Дати закипіти
Перець складати у казан вертикально. Верхній останній шар можна горизонтально. Укласти лавровий лист, залити підливою так, щоб покрити перець (не більше!)
Зверху накрити тарілкою, щоб при гасінні перець не піднімався.
Довести до кипіння на плиті. У духовку 190 градусів – 1,5-2 години під кришкою.