Бердянськ-2021: скільки коштує відпочити і що нового для туристів

Бердянськ-2021: скільки коштує відпочити і що нового для туристів
Бердянская коса славится широкими песчаными пляжами
istockphoto.com

Сьогодні, 4.06.2021, на прес-конференції в «Укрінформі» мер Бердянська Валерій Баранов розповів про новинки туристичного сезону, чи є медузи в морі та скільки коштуватиме відпочинок у серці Азова

Читайте такожОтдых на море в Украине: ТОП-7 отелей «все включено»
Бердянськ – курорт, який має статус курорту державного значення. Море, повітря, просочене ароматами степових трав та унікальні грязі – все це сприяє оздоровленню та зміцненню імунітету. Під час курортного сезону комфортний відпочинок у Бердянську забезпечують понад 100 баз відпочинку, пансіонатів, санаторіїв та дитячих оздоровчих закладів. А цього року 8 дитячих таборів прийматимуть дітей на оздоровлення та відпочинок.

Мэр Бердянска Валерий Баранов

«Якщо в січні у нас було 640 хворих з діагнозом "коронавірус", то зараз лише 107. Атмосфера нормальна. Ми хочемо розвивати Бердянськ як центр постковидної реабілітації»,
- відзначив мер міста Баранів.

Середній чек

Мер розповів, що ціни залежать від розташування апартаментів. Так, у приватному районі, наприклад, Лиски, можна винайняти кімнату для сім'ї від 100 гривень за добу. А номер на березі моря може коштувати як 500, так і 1200 гривень за добу. Харчування в ресторанах та кафе міста, за словами мера, дешевше, ніж у Києві, втричі. Цього року, зазначили на прес-конференції, спостерігається велика кількість морепродуктів. Кілограм камбали коштуватиме 50 гривень, а осетра – 200 гривень. Валерій Баранов розповів, що такої кількості камбали не пригадає із самого дитинства. Крім того, біля Бердянська є багато ферм, які щодня постачають на курорт свіжий сир та молочні продукти. Причому деякі фермери займаються доставкою своєї продукції на пляж. Так що там можна поснідати свіжою ряженкою суміші з пахловою медовою.

Ротонда на набережной - символ Бердянска / istockphoto.com

Море: зараз медуз немає

Цього року море без медуз, влада міста сподівається, що так буде й надалі. Минулого року медузи з'явилися десь із другої половини липня. Найменше їх було на затоці, більше – у районі Бердянської коси.

Якщо вас хвилює питання огорож на пляжах, доступ до моря абсолютно вільний. Ви можете пішки по пляжу прогулятися до самого Маріуполя і не впертись в жоден паркан. Все це робить узбережжя вільною та приємною для сімейного відпочинку зоною.

Прогулочная зона в центре Бердянска / istockphoto.com

Розваги для дітей: з'явиться "Дінопарк"

Головний атракціон – це, звісно, море. Але не єдиним морем цікавий Бердянськ. З дітьми тут можна сходити до аквапарку, зоопарку, дельфінарію. Також до кінця літа планується відкриття другого аквапарку та Динопарку. У центрі міста є шикарний лунапарк, а також контактний зоопарк, де можна погладити єнотів, білих кроликів та міні-мавп.

Дуже багато уваги приділяється міській естетиці. Цього року оновили фонтани, а також Бердянськ – місто найдивовижніших пам'яток. Тут ви зможете знайти і пам'ятник дитячому велосипеду, і пам'ятник бичку, і навіть примарному гонщику. Мер запевняє, що багато пам'ятників діють чарівно: виконують бажання та приносять удачу.

Уменьшенная копия знаменитого бердянского памятника бычку

Дитячі табори

У Бердянську багато чудових таборів. Ціни за зміну (21 день) варіюються від 12000 до 16000 гривень. При цьому важливо розуміти, що найдорожчий табір «Червоний Гвоздика» (16 000 гривень) знаходиться на березі моря, у дітей 6-разове харчування та безліч цікавих заходів, серед яких щоденні свята, квести, подорожі, пісні біля вогнища та ярмарки. До речі, у повітрі Приазов'я в 1,5 рази більше кисню, ніж на узбережжі Чорного моря, що сприятливо позначається на здоров'ї дітей і дорослих. Також зараз у Бердянську немає підприємств, які б забруднювали довкілля.

Вам також буде цікаво почитати:

ТОП-10 найкращих місць для сімейного відпочинку в Україні

Відпочинок на морі в Україні: ТОП-9 готелів, де є дитяча анімація


Матеріали на тему

Аудіоказки

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK