Якою має бути сковорода для млинців? 5 простих порад
Для приготування млинців на кухні обов'язково має бути особлива сковорода, призначена тільки для цього. Якою має бути млинцева сковорідка?
Низький борт
Тільки на сковороді з низьким бортом вам буде зручно перевертати млинці. А деякі господарки роблять це руками, а не лопаткою.
Товсте дно
Млинці на тонкій сковороді будуть пригоряти, так що краще придбати сковорідку з товстим дном.
Діаметр
Є маленькі сковороди, діаметром 15 см, і готувати, перевертати на ній млинці простіше простого. А є сковороди з діаметром 20, 22, 24, 26 см. Вибирайте на власний смак. Але ви повинні знати, що чим більший діаметр, тим важчою буде сковорода. Тому радимо вибирати діаметр 20-22 см.
Антипригарне покриття
На такій сковороді буде простіше смажити початківцям. Млинці не прилипатимуть і пригорятимуть, і тому потрібно додавати менше масла. До того ж, ніякого особливого догляду за такою сковородою не потрібно.
Чавун
Деякі господині звикли готувати багато та часто. Найчастіше вони використовують чавун – ці сковороди важкі та довговічні, а страви, приготовані у чавуні – смачніші.
Дуже важливо підготувати сковороду перед першим використанням.
Для цього потрібно помити сковороду, висушити, засипати сіллю і прожарити, поставивши на вогонь приблизно на годину, доки потемніє сіль. А після - знову сполоснути, висушити і налити половину склянки олії, прогріваючи її протягом 20-30 хвилин. Після того, як сковорода знову охолоне, потрібно промити холодною водою.
Вам цікаво буде дізнатися: