Готуємося до Великодня: як правильно вибирати яйця

Готуємося до Великодня: як правильно вибирати яйця
Готовимся к Пасхе: как правильно выбирать яйца
istockphoto.com

Незабаром ми будемо відзначати Великдень, а яйця - головне блюдо на святковому столі. Як правильно їх обирати?

Читайте такожКак правильно варить яйца

Маркування

На кожному яйці є маркування. Перший символ - буква "Д" означає, що яйце - дієтичне (воно має бути продано протягом 7 днів, а "С" - позначає столове яйце та термін його реалізації - 25 днів).

Ви повинні знати, що більше 6 тижнів яйця не зберігаються!

Правильно викладати яйця у спеціальний лоток, бажано з кришкою та укладати яйця слід тупим кінцем вгору.

Санітарна обробка

Ви звертали увагу, що інколи яйця брудні? Так ось це порушення. Продукт не пройшов санітарної обробки і є ризик заразитися сальмонельозом.

istockphoto.com

Читайте такожПочему необходимо мыть куриные яйца перед использованием?

Свіжість яєць

На ваше прохання яйця повинні перевірити овоскопом. Якщо такого немає, зважте яйце в руці і подивіться на шкаралупу – якщо вона матова та важка, значить, свіже, а легка та глянсова – зіпсоване.

А прийшовши додому, покладіть сире яйце в ємність із прохолодною водою, і якщо воно втопиться і впаде на дно судини, то продукт справді свіжий.

Зберігання яєць

Яйця потрібно правильно зберігати – оптимальна температура для зберігання – від 7° до 13°C.

Не зберігайте курячі яйця поряд з продуктами, що гостро пахнуть, вони швидко вбирають усі сторонні запахи.

Вам цікаво буде дізнатися:


Хмара тегів


Матеріали на тему

Аудіоказки

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK