Готуємося до Великодня: як правильно вибирати яйця

Незабаром ми будемо відзначати Великдень, а яйця - головне блюдо на святковому столі. Як правильно їх обирати?
Маркування
На кожному яйці є маркування. Перший символ - буква "Д" означає, що яйце - дієтичне (воно має бути продано протягом 7 днів, а "С" - позначає столове яйце та термін його реалізації - 25 днів).
Ви повинні знати, що більше 6 тижнів яйця не зберігаються!
Правильно викладати яйця у спеціальний лоток, бажано з кришкою та укладати яйця слід тупим кінцем вгору.
Санітарна обробка
Ви звертали увагу, що інколи яйця брудні? Так ось це порушення. Продукт не пройшов санітарної обробки і є ризик заразитися сальмонельозом.

Свіжість яєць
На ваше прохання яйця повинні перевірити овоскопом. Якщо такого немає, зважте яйце в руці і подивіться на шкаралупу – якщо вона матова та важка, значить, свіже, а легка та глянсова – зіпсоване.
А прийшовши додому, покладіть сире яйце в ємність із прохолодною водою, і якщо воно втопиться і впаде на дно судини, то продукт справді свіжий.
Зберігання яєць
Яйця потрібно правильно зберігати – оптимальна температура для зберігання – від 7° до 13°C.
Не зберігайте курячі яйця поряд з продуктами, що гостро пахнуть, вони швидко вбирають усі сторонні запахи.
Вам цікаво буде дізнатися: