Олександр Педан навчив нових видів спорту майже дві тисячі дітей

Олександр Педан зі своїм Спортивним рухом JuniorZ у період 8-11 вересня відвідали Харків та Хмельницький та навчили нових видів спорту майже дві тисячі дітей.

8 вересня 2018 року телеведучий відвідав Спортивний ярмарок у Харкові, який організовувала Харківська міська рада спільно з Міністерством освіти і науки України. Разом із олімпійськими чемпіонами Олександр провів ранковий Fun Up для 1500 школярів, а спільно з професійними інструкторами руху JuniorZ – захоплюючу естафету з грою у нові сучасні види спорту: чирлідинг, петанк, хортинг, флорбол, бадмінтон, корфбол, сумо та фризбі. Естафету пройшло більше 1000 школярів, перші 100 отримали подарунки. Загалом упродовж дня захід відвідало близько 50 000 людей.

«Я мрію, щоб нові види спорту з’явилися на уроках фізкультури по усій Україні і кожен школяр міг обирати найцікавіший для себе. Тому ми з командою JuniorZ мандруємо містами, «прокачуємо» вчителів фізкультури, «тюнінгуємо» школи, а також спонукаємо дітей займатися спортом і вести активне цікаве життя. Але без підтримки міських рад та Міністерства освіти та науки нам це не вдалося б, за що ми їм дуже вдячні», – каже лідер Спортивного руху JuniorZ Олександр Педан.

«Шкільна система фізичного виховання потребує змін і вдосконалення. Саме тому МОН і УФУС (Українська федерація учнівського спорту) спільно з Олександром Педаном і рухом JuniorZ крок за кроком реалізують впровадження нових видів спорту у шкільну програму. Переконаний, що ставлення вчителів та школярів до уроків фізичного виховання зміниться, адже ми вже бачимо, наскільки захопливі й цікаві такі види спорту як фризбі, петанк, чирлідинг, флорбол тощо. Наступним кроком стане проведення спортивно-масових заходів серед школярів, де використовуватимуться цікаві ігри, квести, естафети, а за результатами будуть підготовлені необхідні навчальні матеріали для вчителів з фізичного виховання», – переконаний заступник міністра освіти і науки України, президент Української федерації учнівського спорту Роман Греба.

11 вересня 2018 року команда спортивного руху JuniorZ спільно з Хмельницькою міською радою за підтримки Міністерства освіти і науки України провели перший в історії Шкільний спортивний фестиваль JuniorZ на центральному стадіоні «Поділля». У фестивалі взяли участь 32 команди шкіл Хмельницького і кожен із 600 школярів без будь-яких проблем міг спробувати нові види спорту.

Найактивнішим учасникам і у Харкові, і у Хмельницькому, випала неймовірна нагода – особисто зіграти у матчі All Stars з Олександром Педаном! У кожне з міст команда JuniorZ їхала з подарунками, яскравою фотозоною, квестом та флешмобом.

«Необхідно шукати нові інноваційні підходи залучення учнів до рухової активності. Комітет спільно з Олександром Педаном і рухом JuniorZ розпочали презентувати нові підходи до викладання фізичної культури на прикладі модулів з різних видів спорту: петанк, чирлідинг, фризбі тощо. Мета проекту – спільними зусиллями презентувати інноваційні підходи на всій території нашої держави, щоб уроки фізичної культури в школах стали різноманітними й цікавими» - додає голова Комітету з фізичного виховання та спорту МОН України Вадим Стеценко.

Зауважимо, що Хмельницький став відправною точкою для популяризації спорту рухом JuniorZ – тут пройшов перший навчальний семінар для вчителів фізичної культури. Загалом у 2018 році завдяки міським радам, партнерам, а також збору коштів Олександром Педаном та усіма охочими на Українській біржі благодійності, для шкіл Хмельницького та Переяслав-Хмельницького вдалося закупити інвентаря для нових видів спорту більше, ніж на 100 000 гривень.

Довідка
JuniorZ – проект Олександра Педана з розвитку спорту серед школярів. Проект реалізується за підтримки Міністерства освіти та науки України (лист МОН від 03.01.2018 № 1/9-2), Комітету з фізичного виховання та спорту МОН України, НДУ «Інститут модернізації змісту освіти», Спортивного комітету України, численних національних федерацій з різних видів спорту.
Пропагуємо такі види спорту: чирлідинг, петанк, хортинг, флорбол, бадмінтон, корфбол, реґбі, сумо та фризбі. Проводимо тренінги для вчителів фізкультури, директорів шкіл та батьків-активістів, фестивалі для школярів та інші заходи, які спрямовані на впровадження новітніх варіативних модулів і видів спорту до програми фізичного виховання школярів, формування у молоді здорового способу життя та заохочення до занять спортом.


Облако тегов