Інститут Амосова та "Твоя Опора" закликають проводити дітям профілактичну перевірку сердця

Інститут Амосова та

До Всесвітнього дня серця в Інституті Амосова обстежили стан серця 29 дітей із сімей переселенців, малозабезпечених сімей та дітей під опікою

У 4-х дітей виявили патології, з них одна дитина потребує оперативного втручання. Це говорить про те, що всі діти в Україні обов’язково мають пройти профілактичне обстеження як УЗД та кардіограму, адже батьки можуть не знати про проблему.

Обстеження організували благодійний фонд «Твоя Опора» та партнер фонду Novus в рамках проєкту «Велике маленьке серце». Проєкт направлений на лікування дітей з вродженими вадами серця.

Діти, яким перевірили серце, подякували не тільки організатором та лікарям, але й ЗСУ — намалювали малюнки на тему: «Дякую, що захищаєш моє сердечко», які благодійний фронт передасть на передову.

Зазначимо, щороку в Україні народжується від 2900 до 3500 діток з вродженими вадами серця. Ця проблема нікуди не зникає. А під час війни обстеження та надання операційної допомоги ускладнюється.

Кожній дитині потрібно проводити профілактичні УЗД сердця та кардіограму/фото прес-служби БФ "Твоя Опора"

Без надання хірургічної допомоги помирають 91% дітей зі складними вродженими вадами серця. Виживають 99,9% (!) прооперованих дітей з простими ВВС. Їхня якість життя не відрізняється від інших людей.

Важлива рання діагностика та виявлення вад, щоби вчасно надати допомогу.

У Інституті Амосова можна провести діагностику і лікування на базі нового обладнання, отриманого на кошти, зібрані в рамках проекту БФ «Твоя Опора» — «Велике маленьке серце»   https://hearts.help/

До війни за 2021 рік завдяки приватним донорам та компаніям-партнерам вдалось назбирати більше 4 млн грн.

Зокрема, на 1,3 млн, які зібрала компанія Novus, закупили для реанімаційного відділення 2 шприцеві насоси та 5 сучасних кардіомоніторів. Обладнання вже працює. На решту БФ «Твоя Опора» також буде купувати необхідне обладнання та розхідні матеріали.

Всього за 8 років Фонд «Твоя Опора» спрямував на проведення операцій та закупку медичної апаратури до Інституту Амосова — більше 33 млн грн. Завдяки чому 2700 дітей з вродженими вадами серця з 24 областей отримали допомогу.

Слідкуйте за здоров'ям своїх маленьких сердець/фото БФ "Твоя Опора"

Довідка:

Проєкт «Велике маленьке серце» https://hearts.help/ створено на початку 2021 року як основний проєкт благодійного фонду «Твоя опора», який заснувала у 2014 році українська благодійниця Валерія Татарчук.

«Велике маленьке серце» допомагає дітям з вродженими вадами серця за рахунок збору коштів від приватних донаторів, а також компаній-партнерів.

У 2021 році партнерами стали: мережа супермаркетів NOVUS, Сінево. Компанії реалізують окремі благодійні проєкти, кошти від яких направляють на «Велике маленьке серце».

Також проєкт підтримують: Асоціація серцево-судинних хірургів України, Національний інститут серцево-судинної хірургії імені Амосова, Українська Федерація скандинавської ходьби. Організаційну підтримку надають: Trembita PR, Pedan Buro, Seventeam, Ragnarock, Uncle Group.

Кошти зі зборів в рамках проєкту «Велике маленьке серце» йдуть на:

  • допомогу ключовим медичним закладам в Україні;
  • адресну допомогу дітям з вродженими вадами серця.

Фонд "Твоя опора" - єдина українська організація, яка є членом Всесвітньої федерації серця (World Heart Federation). Це провідний партнер Всесвітньої організації охорони здоров'я в лікуванні і контролі серцево-судинних захворювань. Фонд щороку проходить незалежну аудиторську перевірку.

Для фонду проєкт «Велике маленьке серце» — це можливість звернути увагу та залучити громадськість до вирішення проблем серцево-судинних захворювань (ССЗ), від яких щороку помирає понад 400 тисяч українців. ССЗ - це перша причина смертності не лише в Україні, а й у всьому світі.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Облако тегов


Материалы по теме

Аудиосказки

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK