Таблиця продуктів із низьким глікемічним індексом: правила здорового харчування

Гликемический индекс продуктов
istockphoto.com

Читайте також Скільки потрібно спати на добу дітям та дорослим різного віку (інфографіка)

Глікемічний індекс (ГІ) показує, з якою швидкістю вуглеводи в продуктах будуть підвищувати рівень глюкози в крові. Чому це важливо знати? Є продукти, які засвоюються повільно і повільно підвищують рівень цукру, а є ті, що призводять до стрибків рівня цукру, які довго не насичують організм, але відкладаються жиром на боках. Які норми глікемічного індексу у продуктах?

Гликемический индекс продуктов / istockphoto.com

Стрибки цукру

Читайте також Йод в организме: нормы и признаки йододефицита, в каких продуктах искать

Без глюкози наш організм не може жити. Глюкоза дає нам енергію. Якщо її мало в крові, людина відчуває голод, втому та занепад сил. В нормі при попаданні глюкози в кров вона перетворюється на енергію. Якщо глюкози занадто багато, підшлункова виробляє більше інсуліну, щоб знизити цукор у крові. Куди його потім подіти? Відкладати про запас.

Численні дослідження також показали, що такі стрибки цукру порушують метаболізм в організмі і призводять до різних порушень, насамперед розвитку цукрового діабету.

Які продукти краще вибирати?

Чим нижчий глікемічний індекс, тим довше засвоюється їжа, немає різких стрибків цукру в крові. Дієтологи радять не вживати продукти з високим глікемічним індексом – понад 70. Низьким вважають глікемічний індекс менше 35.

Таблиця продуктів із низьким глікемічним індексом

Гликемический индекс продуктов / открытые источники

Читайте також Суточная норма витаминов и минералов: какие продукты есть и сколько (таблица)

Вам також буде цікаво дізнатися Скільки часу перетравлюється їжа та як покращити травлення.