Скільки можна зберігати новорічні блюда: відповідає експерт

Как долго может храниться еда после новогоднего застолья
istockphoto.com

Новорічне застілля за старою-доброю українською традицією – це засилля майонезних страв. Мало того, що майонез – це дуже калорійно, так ще він і сприятливе середовище для розмноження патогенних бактерій, завдяки яким можна провести післясвяткові дні в обнімку з унітазом.

Читайте також Закуска родом из 90-х: шикарный рулет из того, что всегда есть в холодильнике

Мікробіолог Оксана Вольська зазначила, що страви, що входять до стандартного новорічного меню, загалом не можна назвати сприятливими для травлення. Це важка їжа, на перетравлення що йде дійсно багато часу.

Культ їжі на Новий рік – це не обов'язкова програма. Можна віддати перевагу легким закускам та фруктам.

Експерт розповіла, скільки можна зберігати новорічні страви.

Олів'є

Салат Олів'є бажано перемішати і зробити перед подачею на стіл, адже після заправки його можна зберігати максимум 4 години поза стінами холодильника.

В ідеалі господиня має зробити стільки салату, щоб сім'я з'їла його за один прийом їжі, а не на кілька днів.

Читайте також Три зимові рецепти з гранатом

Без заправки салат можна зберігати до 40 годин, але без огірків та цибулі.

Терміни зберігання новорічних закусок та салатів:

  • Олів'є у заправленому вигляді – 4 години;
  • Салат шуба – 24 години,
  • Салат із крабовими паличками – 24 години після заправки,
  • Фаршировані яйця – 2-3 доби, якщо яйця зварені круто (не менше 15 хвилин) та розібрані чистими руками.

Ще одна традиційна страва – це холодець.

Експерт зазначає, що в закладах громадського харчування, наприклад, його зберігають всього 24 години. Але якщо готувати страву вдома, можна залишити її на 3-4 дні.

Нагадаємо,


Хмара тегів