Три зимові рецепти з гранатом

Гранат – це смачний та дуже корисний продукт для боротьби із зимовим авітамінозом.
Крім того, він має масу корисних властивостей для здоров'я:
- підвищує гемоглобін, захищає від анемії.
- зміцнює серцево-судинну систему, знижує тиск, очищує судини
- знижує ризик виникнення діабету та онкозахворювань
- насичує організм вітамінами групи В, вітаміном С та Е, амінокислотами, калієм
- має антиоксидантні властивості - попереджає передчасне старіння клітин
- прискорює обмін речовин та пригнічує апетит.
Пропонуємо вам три варіанти простих страв із гранатом, якими можна радувати себе щодня.
Смузі із гранатом
Вам знадобиться: 1 гранат, 150 г м'якоті банана, 100 мл йогурту, 30 мл меду, колотий лід (кількість – на ваш розсуд).
Як готувати: відокремте зерна від гранату, з них 50 г відкладіть для смузі, решту складіть у марлю і відіжміть через неї 100 мл соку.
У блендер помістіть зерна та гранатовий сік, збивайте близько 1 хвилини. Додайте|добавляйте| нарізану м'якоть банана, йогурт, мед. Збивайте блендером суміш, що вийшла, ще 1 хвилину. В кінці додайте колотий лід і ще раз збийте.
М'ясний салат з гарбузом та гранатом
Вам знадобиться: 1 гранат, 1 банка консервованих печериць, 500 г яловичини, 300 г гарбуза, 1 банка консервованої квасолі, 1 головка червоної цибулі, майонез, сіль.
Як готувати : у двох каструлях відваріть до готовності м'ясо та гарбуз. Після остигання наріжте кубиками. Квасоля та гриби промийте, наріжте печериці пластинками. Цибулю наріжте тонкими кільцями і ошпарьте окропом. Від гранату відокремте зерна.Змішайте гриби, цибулю, квасолю, гарбуз та м'ясо. Посоліть та заправте майонезом. Потім додайте|добавляйте| зерна граната: їх можна втрутити в салат або викласти шаром зверху.

Гранатовий пиріг
Для тіста: 200 г борошна, 100 г м'якого вершкового масла|мастила|, 50 г цукру, 1 яйце, 2 ст.л. лимонного соку.
Для крему: 3 яйця, 3 гранати, 150 г цукру, 100 млн вершків (30-35%).
Для прикраси: 2 ст. цукрової пудри, граната зерна.
Як готувати: просійте муку|борошно|, додайте|добавляйте| до неї масло|мастило|, цукор, яйце і лимонний сік, все добре перемішайте. Розкотіть тісто в коржик діаметром трохи більше форми для випікання. Тісто викладіть у форму, оформіть борти і наколіть шар на дні вилкою. Поставте форму із тестом на 15 хвилин у холодильник.
Гранати розріжте навпіл, частину зерен відберіть для прикраси, з решти видавіть сік. Змішайте його з яйцями та цукром, дайте відстоятися 30 хвилин, потім процідіть. Додайте 100 мл вершків, добре перемішайте.Розігрійте духовку до 200 градусів. Форму з тістом накрийте пергаментом і зверху насипте квасолі, щоб корж не піднявся. Випийкайте 20 хвилин із сумом і 7 хвилин без нього. Дістаньте корж, вилийте крем і випікайте ще 35 хвилин при температурі 150 градусів.
Дістаньте пиріг і повністю охолодіть, перед подачею посипте цукровою пудрою та зернами гранату.
Вам також буде цікаво прочитати: