Як використовувати продукти, що залишилися, менше викидати і економити
Читайте також 5 предметов гардероба, на которых нельзя экономить, даже если очень хочется
Домашні напівфабрикати
Іноді деякі продукти потрібно встигнути врятувати: вчасно пустити в приготування їжі або вчасно заморозити. Найекономніший варіант – це готувати домашні напівфабрикати. Привчитеся купувати продукти на тиждень-два вперед. Ті охолоджені тушки курки забезпечать вам і набір крилець, і дієтичне філе для фрикадельок, і курячі ніжки на вечерю, і суповий набір.
Такий же принцип працює і з рибою . Купуйте тушку сьомги, серединку обробіть на філе – половина піде на стейки, половина – на засолювання, а голова та хвіст – на юшку або рибну солянку.
Приготували на вечерю курку, а від неї залишився шматочок сухуватої запеченої грудки - наріжте її тонкими скибочками і приготуйте найсмачніші сендвічі чоловікові працювати.
Молоко
Свіже молоко можна використовувати так як подобається, а якщо воно злегка підкисле, пускайте на млинці .
Сир
Свіжий сир смачний і так, а ось з того, що полежав кілька днів, можна приготувати сирники , ліниві вареники , запіканку та ватрушки.
Читайте також Закуска родом из 90-х: шикарный рулет из того, что всегда есть в холодильнике
Нарізка
Чи залишилася нарізка?
Влаштуйте вечерю з піцею . Не забудь додати зелень та оливки.
Не купуйте готові продукти
За ті гроші, які ви витратите на піцу, ви могли б приготувати дві порції домашньої піци! Так, час і сил ви витратите більше, але можна купити лише готове тісто! І з тієї кількості тіста можна напекти улюблені пиріжки, зробити сосиски в тісті, спекти піцу та хачапурі.
Вам цікаво буде дізнатися:
- 5 продуктів, які можна сміливо купувати у великій кількості;
- 5 продуктів, на яких не можна заощаджувати;
- Як забезпечити організм дитини вітамінами та водою