Чому вчені заборонили вагітним пити чай та каву?

Доведено, що жінки, які вживають кофеїн (з чаєм чи кавою), народжують дітей із недостатньою вагою.
Навіть якщо жінка вживала менше 200 міліграм кофеїну (ця кількість вважається в США безпечною), ризик небажаних наслідків зростав.Дослідники довели, що ризиків кілька:
- Передчасні роди ,
- Пологи дитини зі зниженою вагою.
Кожні додаткові 100 міліграм кофеїну, що вживаються в день у першому триместрі вагітності, знижували вагу дитини на 72 грами і скорочували період внутрішньоутробного розвитку на кілька годин, вважають дослідники.
Жінки, які вживали багато кофеїну, народжували дітей, чия вага була в середньому на 170 грамів менша, ніж у дітей жінок, які вирішили відмовитися від кофеїну під час виношування.Ймовірно, зв'язок між кофеїном та розвитком плода пов'язаний із скороченим припливом крові до плаценти. Майбутні мами також повинні пам'ятати, що кофеїн швидко накопичується в організмі, а виводиться повільно.
Одна чашка кави 355 мл містить у собі 200 міліграм кофеїну, що і є максимально допустимою дозою.
Нагадаємо,