Йдемо за новим телевізором: на що звернути увагу

Йдемо за новим телевізором: на що звернути увагу
На що звернути увагу при виборі телевізора/фото freepik.com

Для сімейного кінозалу потрібний гарний телевізор. На що звернути увагу при його виборі?

Новий телевізор може стати комфортним та функціональним джерелом практично необмежених розваг та інформації. Принаймні, якщо купити телевізор в інтернет-магазині,  який задовольняє індивідуальні побажання та особливості експлуатації.

Якщо не приділити цьому увагу, то ви або сильно переплатите за непотрібні опції, або відчуватимете нестачу у візуальному контенті, або не зможете дивитися фільми, передачі та серіали в потрібній вам якості.

Великий чи маленький?

Здавалося б, що більше діагональ біля телевізора – то краще, хіба не так? Це вірно лише частково, адже для того, щоб насолоджуватися переглядом фільму на величезному екрані, потрібна відповідна відстань між телевізором і глядачем.

І для телевізора з великою діагоналлю відстань має бути немаленькою – 5-6 чи навіть більше метрів. Саме тому місця на перших лавах у кінотеатрах не користуються популярністю.

Відстань до телевізора з великою діагоналлю повинна бути 5-6 метріа/фото freepik.com

Якщо ви плануєте встановити телевізор на кухні або в невеликій кімнаті, приділіть основну увагу моделям з діагоналлю 30-40 дюймів. Якщо площа кімнати дозволяє вам сидіти на відстані від екрана на 5-6 метрів, вибирайте модель з діагоналлю 50-60 дюймів.

Розумні функції

Скажімо відверто, розумні функції телевізорів потрібні не всім. Переважна більшість глядачів ефіру не дивляться фільми з флешки, і тим більше не мають облікових записів на стрімінг-сервісах.

З іншого боку, якщо ви вважаєте себе активним користувачем інтернету вам без Smart TV або його аналогів не обійтися. Головне, переконайтеся, що операційна система телевізора має потрібний набір встановлених програм або дозволяє встановлювати нові програми.

Якщо ж ви не дивитеся кіно в онлайні, вам вистачить портів під флешку або для підключення ноутбука, які транслюватимуть відео контент на екран.

При купівлі телевізора враховуйте інтереси всіх членів сім'ї/фото freepik.com

Роздільна здатність, кольори, контрастність

ТБ, що підтримує топові стандарти роздільної здатності та кольору – це, безумовно, хороший вибір. Однак варто враховувати, чи маєте ви доступ до фільмів, серіалів і передач у відповідній якості, оскільки сам по собі ТБ

тільки транслює відео, а не покращує його.

Тому якщо ви дивитесь лише ефірне телебачення, немає сенсу переплачувати за 4K екрани, вистачить звичайного HD. Але якщо ви маєте доступ до якісного контенту, можна розглянути варіант з UHD або більш передовими екранами. Знову ж таки, якщо дозволяє бюджет.


Матеріали на тему

Аудіоказки

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK