Таблиця продуктів із низьким глікемічним індексом: правила здорового харчування

Щоб правильно харчуватися, бути здоровим і не набирати зайві кілограми, потрібно вміти відрізняти продукти з корисними та шкідливими вуглеводами. Це роблять з допомогою глікемічного індексу товарів. Що це таке?

Стрибки цукру
Без глюкози наш організм не може жити. Глюкоза дає нам енергію. Якщо її мало в крові, людина відчуває голод, втому та занепад сил. В нормі при попаданні глюкози в кров вона перетворюється на енергію. Якщо глюкози занадто багато, підшлункова виробляє більше інсуліну, щоб знизити цукор у крові. Куди його потім подіти? Відкладати про запас.Численні дослідження також показали, що такі стрибки цукру порушують метаболізм в організмі і призводять до різних порушень, насамперед розвитку цукрового діабету.
Які продукти краще вибирати?
Чим нижчий глікемічний індекс, тим довше засвоюється їжа, немає різких стрибків цукру в крові. Дієтологи радять не вживати продукти з високим глікемічним індексом – понад 70. Низьким вважають глікемічний індекс менше 35.
Таблиця продуктів із низьким глікемічним індексом
