Крафін: рецепт великодньої випічки

Крафін - суміш круасану та мафіну у великодньому стилі. Він і виглядає оригінально, і порадує вас повітряним тестом та незвичайним смаком. Беріть до уваги рецепт від кондитера Катерини Микитенко.
Інгредієнти:
Борошно – 350 г
Дріжджі свіжі – 20 г (або сухі 7 г)
Молоко – 110 мл
Цукор – 100 г
Сіль – 1/2 год.
Яйце – 2 шт.
Жовток – 1 шт. (Для змащування крафіну)
Масло вершкове – 40 г (розтоплене)
Масло вершкове – 120 г (для змащування крафіну)
Мускатний горіх – 1 ч.л. (мелений)
Родзинки – 200 г (або журавлина)
Мигдаль – 100 г (або інші горіхи)
Ванільний цукор – 8 г
Цукати - 200 г Кориця за бажанням

Приготування
Підготуйте потрібні продукти. Борошно обов'язково просійте.
Дріжджі та 1 ч. л. цукру розведіть у теплому молоці, поставте у тепле місце до підняття пінної шапочки. Вершкове масло|мастило| (40 г) розтопіть. Яйця (білки та жовтки не розділяйте), цукор та ванільний цукор збийте у світлу пишну піну.
Борошно добре просійте у миску, зробіть поглиблення. Влийте дріжджі з молоком, яєчну суміш, додайте сіль, перемішайте. Додайте розтоплене вершкове масло|мастило|, замісіть тісто для крафіну. Воно спочатку буде липким, борошна не додавайте. Вимішуйте тісто не менше 10 хвилин, поки воно не перестане липнути до рук.
Миску змастіть розтопленим вершковим маслом, помістіть туди тісто, трохи змастіть його зверху маслом, накрийте харчовою плівкою та поставте в тепле місце без протягів на 1-1,5 години.
Журавлину або родзинки залийте окропом на 15 хвилин, відкиньте на сито і просушіть паперовим рушником. Горіхи злегка підрум'яньте на сухій сковороді.
Тісто через 1,5 години збільшиться вдвічі.
Розділіть його на 3 частини, орієнтуючись за розміром форм для запікання. Округліть тісто, накрийте харчовою плівкою та залиште відпочити на 10 хвилин.
Присипте робочу поверхню та тісто борошном. Розкотіть у дуже тонкий прямокутний пласт. Тісто просвічується, але не рветься. Змастіть пласт розм'якшеним вершковим маслом.
Посипте пласт тіста мускатним горіхом, корицею, родзинками, в'яленою журавлиною, цукатами та горіхами.
Зверніть майбутній Крафін у рулет, накрийте харчовою плівкою та поставте в тепле місце. Так само зробите і з двома іншими частинами тесту.
Рулет розріжте гострим ножем посередині вздовж, відступивши кілька сантиметрів від початку.
Закрутіть спіраллю одну половинку рулету до початку.
Другу половинку закрутіть спіраллю, піднімаючи та укладаючи поверх першої.
Акуратно помістіть крафін у форму для запікання, зверху накрийте харчовою плівкою і помістіть в тепле місце на 20 хвилин для підйому.
Розігрійте духовку до 200 ° C, випікайте паски-крафіни протягом 10 хвилин. Потім зніміть температуру до 180 °C. Форми накрийте зверху фольгою на 10 хвилин, потім акуратно зніміть її і продовжуйте випікати ще 15 хвилин. Повністю остудіть паски.
Посипте готові паски-крафіни цукровою пудрою або полийте глазур'ю.
Вам також буде цікаво почитати:
Найпростіший рецепт глазурі для паски
Григорій Герман розповів, як приготувати ідеальну буженину до великоднього столу.