Яблучний Спас: ТОП-5 рецептів випічки з яблуками

Яблучний Спас: ТОП-5 рецептів випічки з яблуками
Порадуйте своих близких к празднику вкусной и недорогой выпечкой
istockphoto.com

Випічка з яблуками може бути простою і водночас оригінальною. Приготуйте на Яблучний Спас французький тарт, грецьку милопіту, угорський насипний пиріг чи український соложеник

Сьогодні православні відзначають Яблучний Спас. Це один із трьох Великих Спасів, який вважається найбільшим християнським святом після Великодня та Різдва Христового. Традиційно цього дня у церкві прийнято святити яблука, а потім пригощати ними рідних та близьких «на міцне здоров'я». Ми пропонуємо вам зробити частування небанальним, і спекти на Яблучний Спас смачні пироги з яблуками. Якщо ви вважаєте, що ми обмежимося лише традиційною випічкою, то ви глибоко помиляєтеся. Ці рецепти здивують і бувалих господарок.

Швидкий яблучний пиріг

фото из открытых источников

Цей пиріг готується нашвидкуруч: весь процес приготування включно з випічкою займе у вас не більше години (активний час готування – 20 хвилин). Тому цілком можна у свято прокинутися раніше, щоб порадувати близьких теплою та свіжою випічкою.

  • 2-3 яблука середнього розміру
  • 75 г вершкового масла
  • 2 яйця
  • 4,5 ст. л. борошна
  • 150 мл молока
  • 100 г цукру
  • щіпка солі та кориці

Приготування

Яблука вимийте, зніміть шкірку та наріжте невеликими кубиками. Обсмажте до м'якості на сковорідці в розтопленому вершковому маслі (3-4 хвилини). У глибоку ємкість просійте борошно, додайте туди цукор та сіль. В іншій ємності збовтайте яйця, акуратно введіть в сухі інгредієнти. Ретельно перемішайте і поступово, тонким струмком додайте туди молоко, паралельно збиваючи тісто міксером або віночком. За консистенцією воно має вийти як густа сметана. Наприкінці замісу додайте|добавляйте| в тісто яблука в олії, ще раз ретельно перемішайте. Вилийте готове тісто у форму і випікайте в духовці 35 хвилин|мінути| при температурі 180 градусів.


Матеріали на тему

Аудіоказки

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK