Що приготувати зі слив: сливовий пиріг – рецепт Валентини Хамайко

У розпалі сезон слив. З них виходять дуже смачні та соковиті пироги. Рецептом такого чудового десерту – сливового пирога – поділилася телеведуча Валентина Хамайко
Отже, готуємо сливовий німецький пиріг по-хамайківському
Тісто для сливового пирога
Борошно 200 г
Розпушувач для тіста 5 г
Вершкове масло 50 г
Молоко 125 мл
Цукор 80 г
Ванільний цукор 10 г
яйця 2 шт.
Сіль дрібка
Начинка для сливового пирога
Сливи 10шт.
Цукор 1 ст.
Кориця 0,5 ч. л.
Посипання
Цукор 50 г
Вершкове масло 50 г
Борошно 80 г
Кориця – за бажання
Приготування пирога зі сливами
Олію збиваємо з цукром і поступово додаємо яйця. Все має бути кімнатної температури. Це важливо. Потім поступово частинами додаємо молоко та борошно з розпушувачем. Але спокійно вже без міксера. Просто в 3 підходи, поступово вимішуючи віночком.
Тісто викладаємо у форму. Поверх їх потрібно розділити на половинки або четвертинки і посипаємо посипанням. Вона готується досить легко. Просто перетираємо руками усі інгредієнти до стану крихти. Можна частину борошна (треть) у посипці замінити на мелені волоські горіхи або мигдальне борошно.
Випікаємо при температурі 180 градусів 35-40 хвилин.
Вам також буде цікаво почитати: