Що приготувати зі слив: сливовий пиріг – рецепт Валентини Хамайко

Що приготувати зі слив: сливовий пиріг – рецепт Валентини Хамайко
Рецепт сливового пирога от Валентины Хамайко
Instagram

У розпалі сезон слив. З них виходять дуже смачні та соковиті пироги. Рецептом такого чудового десерту – сливового пирога – поділилася телеведуча Валентина Хамайко

Читайте такожЧто приготовить из слив: 5 рецептов быстрых и полезных блюд
За словами Валентини Хамайки, це варіант німецького сливового пирога. Тільки в ньому набагато менше цукру та борошна, тому він виходить ніжнішим і набагато менш калорійним. Ще одна відмінність від німецького прототипу – ведуча додає до пирога кориці.

Отже, готуємо сливовий німецький пиріг по-хамайківському

Тісто для сливового пирога

Борошно 200 г

Розпушувач для тіста 5 г

Вершкове масло 50 г

Молоко 125 мл

Цукор 80 г

Ванільний цукор 10 г

яйця 2 шт.

Сіль дрібка

Начинка для сливового пирога

Сливи 10шт.

Цукор 1 ст.

Кориця 0,5 ч. л.

Посипання

Цукор 50 г

Вершкове масло 50 г

Борошно 80 г

Кориця – за бажання

Приготування пирога зі сливами

Олію збиваємо з цукром і поступово додаємо яйця. Все має бути кімнатної температури. Це важливо. Потім поступово частинами додаємо молоко та борошно з розпушувачем. Але спокійно вже без міксера. Просто в 3 підходи, поступово вимішуючи віночком.

Тісто викладаємо у форму. Поверх їх потрібно розділити на половинки або четвертинки і посипаємо посипанням. Вона готується досить легко. Просто перетираємо руками усі інгредієнти до стану крихти. Можна частину борошна (треть) у посипці замінити на мелені волоські горіхи або мигдальне борошно.

Випікаємо при температурі 180 градусів 35-40 хвилин.

Вам також буде цікаво почитати:

Соус чатні зі слив, помідорів та груш: 3 рецепти

Найпростіше: як замаринувати сливи без стерилізації


Хмара тегів


Матеріали на тему

Аудіоказки

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK