Чим зайняти дитину влітку: чи працюватимуть дитячі табори у Києві?

Чим зайняти дитину влітку: чи працюватимуть дитячі табори у Києві?
Летние лагеря в Киеве будут работать с ограничениями
istockphoto.com

Влітку 2021 року дитячі табори в столиці відкриються, але не всі. У Київській міськадміністрації розповіли, яким таборам дозволять працювати в умовах адаптивного карантину

Літні дитячі табори – це справжній порятунок для батьків. Далеко не всі мають заповітну бабусю в селі, до якої можна прилаштувати дитину на кілька місяців. Попит народжує пропозицію: у столиці є безліч приватних таборів денного типу будь-якої спрямованості, від англійських та китайських до спортивних та новомодних IT-таборів . Проте ціни у них, відверто кажучи, кусаються: у середньому, день відвідування коштує 400–500 грн. Раніше батьки виходили із ситуації за допомогою дитячих таборів при школах. Вони набагато дешевші за приватні, при цьому з дитиною там не тільки гуляють, а й проводять різні заняття. Минулого року через карантин такі табори повсюдно були закриті. Як буде цього року, розповіли у КМДА.

Станом на сьогодні адаптивний карантин у столиці продовжено до кінця червня. Незважаючи на те, що Київ, за останніми даними, вже знаходиться в «зеленій» зоні, багато обмежень продовжують діяти. Це стосується і літніх шкільних таборів: цього року вони ще будуть закриті для діток. «З огляду на введені обмеження та продовження карантину до 30 червня, другий рік поспіль табори відпочинку з денним перебуванням дітей на базі шкіл Києва не відкриваються», – повідомили у Департаменті освіти та науки КМДА.

При цьому у Київській міськміністації запевнили, що оздоровчі табори Цього літа почнуть роботу і вже готові до прийому дітей. Це табори з цілодобовим перебуванням за змінами. У приміській зоні столиці таких таборів лише 8:

  • МДЦ "Артек"
  • ДОЗ «Хвиля»
  • ДОТ «Сокіл»
  • ДОК «Антей»
  • Ось «Лідер»
  • ДОТ «Лісовий»
  • ДПЗІВ «Пуща-Водиця»
  • ДЗСТ «Жовтень»

Окрім них є ще два табори, які належать до мережі оздоровчих закладів Києва – це ПДЗОВ «Зміна» (село Пилиповичі Бородянського району Київської області) та ДОТ «Зачарована долина» (місто Іршава у Закарпатській області). Вони також відкриються із початком літнього сезону.

Щоправда, потрапити туди всім і кожному не вдасться. Насамперед у цих таборах оздоровлюватимуть дітей пільгових категорій громадян. Цього року претендентів на таборові зміни з категорії пільговиків цілих 12 100. На їхній відпочинок та оздоровлення в бюджеті міста передбачено 142,86 млн. грн.

З огляду на це батькам Києва залишаються лише приватні дитячі табори. Про те, чи працюватимуть вони цього року, у повідомленні КМДА нічого не сказано. Проте формування груп на червень вже активно ведеться, тому можна припустити, що заборони їхню роботу не буде. «Офіційно нам дозволили набирати зміни дитячих денних таборів на червень, – розповіли «Колобку» в одній із філій мережі STEM-школи INVENTOR. – Що буде далі, залежить від епідеміологічної ситуації у столиці. На весняних канікулах ми також планували денний табір і навіть повністю укомплектували групи дітей. Але тоді через посилення карантину зміна тоді так і не відкрилася»

Вам також буде цікаво почитати:

Де безкоштовно оздоровити дитину: ТОП-17 дитячих санаторіїв

7 міфів про дитячі табори, яких бояться всі батьки: дізнайтесь правду

Правила безпеки у дитячому таборі: на що звернути увагу


Матеріали на тему

Аудіоказки

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK