Які цукерки можна мамам, що годують: вагітним на замітку
7 травня 2020 21:00

Какие конфеты можно кормящим мамам
istockphoto.com
Ми пропонуємо не один рецепт корисних цукерок, а цілих три!
Цукерки із сухофруктів та горіхів

istockphoto.com
Вам знадобиться:
- 100 г мигдалю;
- 100 г кураги;
- 100 г чорносливу;
- 100 г волоських горіхів;
- 100 г фініків без кісточок;
- 1 ст. л. лимонного соку;
- 2-3 ст. л. меду;
- кокосова стружка, кунжут чи мак.
- Підготуйте сухофрукти - необхідно обшпарити їх окропом і разом з горіхами перемолоти в блендері.
- Додайте мед та лимонний сік. Перемішати.
- Скачайте маленькі кульки.
- Обвалюйте їх у кокосовій стружці, кунжуті або маку.
- Поставте в холодильник на півгодини-годину.
Мигдальні меренги

istockphoto.com
Вам знадобиться:
- 3 білки;
- 150 г цукру;
- 1/3 ч. л. мигдального екстракту.
- Потрібно збити білки до утворення легкої піни.
- Поступово введіть цукор і збивайте до появи «пташиних дзьобів», тобто коли вони добре тягнуться.
- У масу потрібної консистенції додайте мигдальний екстракт і знову збийте.
- Готову масу перемістіть на лист, застелений кулінарним папером.
- Поставте у духовку, розігріту до 110 градусів. Випікайте годину-півтори, залежно від того, які меренги ви хочете в результаті отримати - повітряні або сухі всередині.
Батончик граноли

istockphoto.com
Вам знадобиться:
- 1 склянка вівсяних пластівців;
- 1/4 склянки мигдалю;
- 1/4 склянки насіння соняшника;
- 1 ст. л. насіння льону;
- 1 ст. л. кунжуту;
- 1 склянка асорті сухофруктів (журавлина, вишня, родзинки, курага);
- 50 г вершкового масла|мастила|;
- 1/4 склянки коричневого цукру;
- 1/4 склянки меду;
- 1/2 ч. л. ванільного екстракту;
- 1/8 ч. л. солі.
- На лист, застелений папером для випікання, викладіть пластівці, подрібнений мигдаль, насіння соняшника, насіння льону і кунжут і поставте в духовку, розігріту до 180 градусів.
- Випікайте 10 хвилин, а потім перекладіть у велику миску і додайте сухофрукти.
- Вершкове масло, цукор, мед, ваніль та сіль помістити в невелику каструлю та варити на середньому вогні до однорідної консистенції.
- Ретельно перемішайте солодкий соус із пластівцями, викладіть у прямокутну форму, поставте в холодильник на 30 хвилин.
- Коли гранола застигне, нарізати на невеликі прямокутні батончики.
Вам цікаво буде дізнатися: