Скільки можна зберігати новорічні блюда: відповідає експерт

Новий рік важко уявити без тазика олів'є. Добре, якщо збереться велика компанія і його з'їсть. Але якщо новорічна їжа залишиться? Скільки його можна зберігати, відповідає експерт
Новорічне застілля за старою-доброю українською традицією – це засилля майонезних страв. Мало того, що майонез – це дуже калорійно, так ще він і сприятливе середовище для розмноження патогенних бактерій, завдяки яким можна провести післясвяткові дні в обнімку з унітазом.
Мікробіолог Оксана Вольська зазначила, що страви, що входять до стандартного новорічного меню, загалом не можна назвати сприятливими для травлення. Це важка їжа, на перетравлення що йде дійсно багато часу.Культ їжі на Новий рік – це не обов'язкова програма. Можна віддати перевагу легким закускам та фруктам.
Експерт розповіла, скільки можна зберігати новорічні страви.
Олів'є
Салат Олів'є бажано перемішати і зробити перед подачею на стіл, адже після заправки його можна зберігати максимум 4 години поза стінами холодильника.
В ідеалі господиня має зробити стільки салату, щоб сім'я з'їла його за один прийом їжі, а не на кілька днів.
Без заправки салат можна зберігати до 40 годин, але без огірків та цибулі.Терміни зберігання новорічних закусок та салатів:
- Олів'є у заправленому вигляді – 4 години;
- Салат шуба – 24 години,
- Салат із крабовими паличками – 24 години після заправки,
- Фаршировані яйця – 2-3 доби, якщо яйця зварені круто (не менше 15 хвилин) та розібрані чистими руками.
Ще одна традиційна страва – це холодець.
Експерт зазначає, що в закладах громадського харчування, наприклад, його зберігають всього 24 години. Але якщо готувати страву вдома, можна залишити її на 3-4 дні.
Нагадаємо,