4 групи продуктів, які шкодять вагітній
Смакові уподобання вагітної жінки іноді кардинально змінюються.
Але їжу необхідно підбирати з огляду на особливе становище майбутньої мами.
1. Сіль та соління
Під час вагітності жінки і без солі стикаються з набряками та погіршенням самопочуття, а сіль лише посилить становище.Зменшити споживання солі необхідно після 7 місяця вагітності, щоб покращити обмін речовин, полегшити розкриття шийки матки перед пологами та значно прискорити процес появи дитини на світ.
2. Чай, кава, шоколад
Обмеження має стосуватися всіх напоїв та продуктів, що містять у собі кофеїн. Якщо ви не можете прокинутися вранці без кави, замініть її на цикорій.
Кофеїн шкідливий, оскільки навантажує ЦНС та заважає травленню.
3. Приправи (майонез, кетчуп, соус)
По-перше, у них теж багато солі, по-друге, у складі містяться консерванти, підсилювачі смаку та інші інгредієнти, які навіть не вагітним не радять вживати.4. Алкоголь
На жаль, сучасні дослідження свідчать, що так званої безпечної порції алкоголю для жінки у положенні немає.
Це не означає, що келих вина обов'язково вплине на дитину негативно, але немає гарантії у тому, що не вплине.
Нагадаємо,