Як приготувати м'ясне пюре?

Як перетворити м'ясо на пюре для дитини, якщо баночки з супермаркету не влаштовують?
Давати м'ясо можна вже у 7-8 місяців, починаючи з половинки чайної ложки та доводячи до 1 року порцію до 80 г.
Ми розповімо, як правильно приготувати м'ясне пюре для підгодовування.
Вам потрібно: шматок нежирного м'яса, керамічна чашка 200-500 мл, емальована каструля до 1 л, блендер.

Для першого прикорму ідеально підійде м'ясо кролика чи індички. На курку може виникнути алергія, а свинина для таких малюків занадто жирна і може розладнати систему травлення.
Перед приготуванням м'ясо обов'язково промити великою кількістю води, видалити кістки, жилки, плівки, жир. Для приготування пюре знадобиться зовсім невеликий шматочок до 50 г, тому що зберігати готовий продукт не можна.Наповніть каструлю фільтрованою або бутильованою водою, покладіть м'ясо і доведіть до кипіння. Потім воду злити, наповнити чистою і варити 1 годину. Солити не треба.
Готове м'ясо наріжте на маленькі шматочки. Щоб їх можна було збити в блендері, змішайте з|із| декількома ложками готової молочної суміші або з|із| овочевим бульйоном. М'ясний бульйон давати немовлятам не можна.
Перед збиванням блендерл можна додати кілька крапель оливкової олії. Пюре має вийти дуже ніжним, без грудочок, не густим. Якщо дитина відмовляється від м'ясного пюре у чистому вигляді, можна змішати з овочевим, якщо малюк його їсть.
Для першого разу дитині можна дати половину чайної ложки м'ясного пюре, потім з кожним днем збільшувати кількість вдвічі.
Вам також буде цікаво прочитати: