Вознесіння Господнє: що обов'язково треба зробити цього дня

Вознесіння Господнє: що обов'язково треба зробити цього дня
Вознесіння Господнє: що можна і не можна робити
istockphoto.com

Вознесіння Господнє - одне з найважливіших християнських свят. Що потрібно робити в цей день, а що заборонено.

Вознесіння Господнє зазвичай відзначається православною церквою на 40-й день після Великодня. І припадає свято на четвер. У 2022 році Вознесіння відзначається 2 червня. І, незважаючи на те, що це не вихідний день, він має серію обмежень та прийме, про які варто знати.

ІСТОРІЯ СВЯТА

01_751x678

 

Як відомо, Великдень – це свято, в яке, за переказами, воскрес Ісус Христос. Протягом 40 днів він подорожував у людському образі землею, а потім піднявся на небеса. У народі це свято називається «Ушестя». 

Читайте також5 имен, которые сделают девочку сильной женщиной

ЩО ТРЕБА ЗРОБИТИ ЦЬОГО ДНЯ

Попросити про допомогу. Вважається, що саме цього дня Господь чує всі прохання і тому варто молитися особливо ревно, просячи те, що життєво необхідно. Щоправда, грошей та багатства краще цього дня не просити. Виняток становлять випадки, коли гроші потрібні на ліки чи виживання.

02_751x547

 

Випекти «сходи». Пиріг або печиво у вигляді сходів пекли на Вознесенні наші предки. Вважаючи, що після освячення у церкві ця випічка стає оберегом для сім'ї. «Сходи» зберігали за іконами. А у наших предків була досить цікава гра – кидати цю випічку з даху! Якщо печиво не розкришилося, то перед вами свята людина. Чим більше «сходи» розламалися, тим більше у людини гріхів.

03_751x490

 

Згадати померлих. Цього дня також було прийнято поминати покійних родичів. Для цього смажилися млинці або готувалися яйця. Приготувавши невеликі гостинці, ви також можете сходити на цвинтар.

04_751x499_02

 

Роздати милостиню. Гроші, продукти чи просто одяг – не важливо, що ви віддасте незаможним, але зробити це треба неодмінно. 

05_751x503_01

 

Вмиватися росою. Вважається, що роса на Вознесіння має чудодійну силу. Дівчатам допомагає зберегти красу та молодість, а старим дарує сили.

06_751x507

 

ЩО НЕ МОЖНА РОБИТИ ЦЬОГО ДНЯ

Працювати. Великим гріхом вважається робота цього дня. Краще присвятіть його спілкуванню з рідними та близькими. Також варто зупинитися і замислитись про себе, про віру, про добро.

Читайте також18 доказательств, что вышиванка – это не просто мода

Проводити обряди. Незважаючи на те, що в Інтернеті сьогодні можна знайти чимало обрядів та ритуалів, які рекомендують проводити на Вознесенні, краще цього не робити. Бажаний результат – у вигляді грошей, удачі, просування кар'єрою – ви, можливо, й отримаєте, але потім ви можете отримати покарання. Тому що церква не заохочує таких дій.

ПРИКМЕТИ ВОЗНЕСІННЯ

08_751x422_01

 

Якщо на Вознесіння йде дощ, попереду на всіх чекає неврожайний рік.

Якщо ж дощ піде протягом трьох днів після Вознесіння, то збитки будуть трохи меншими. Але багатого врожаю все одно не варто чекати.


Хмара тегів


Матеріали на тему

Аудіоказки

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK