Прикорм: чи підходить дитині вчорашня їжа?

Дитина підросла, ви із задоволенням сідаєте її за загальний стіл. Звичайно, не завжди мама встигає готувати все свіже. Скільки годин чи доби можна зберігати продукти у холодильнику, щоб вони не зашкодили дитині?
Приготували каструлю борщу або овочевого рагу, а потім подаєте його однорічній дитині наступного дня, але мучить совість? Робота-будинок-побутові проблеми-прибирання-родина. Але чи правильно подавати вчорашню страву, не отруїться Чи малюк і чи збережуться вітаміни та мінерали, корисні для його зростання та здоров'я?
Скільки можна зберігати готову їжу для дитини?
Готову їжу можна зберігати у холодильнику 2 і навіть 3 дні. На 3-й день при підігріванні того ж супу краще все ж таки довести його до кипіння. Харчову токсикоінфекцію така їжа, швидше за все, не викличе, але втратити біологічну цінність.
Навіть за годину, що минула після зняття з вогню, вітамінний склад свіжої страви збіднюється.

Куди зникають вітаміни вчорашніх страв?
У картопляному супі, наприклад, за 3 години зберігання втрати аскорбінової кислоти становитимуть 40% від кількості, яка була у свіжоприготовленому блюді. А через 6 годин залишаться хіба сліди вітамінів.
У борщі чи щах зі свіжої капусти за 3 години зберігання втрати вітаміну С становитимуть 60%, а 6 годин — 80%.
Рецепт швидкого супу для дитини
Нехай малюк досхочу поїсть свіжого борщу, а другого дня приготуйте йому щось нове.
Хороший вихід для дитячого обіду – швидкі супи із заморожених овочів. У 300 мл киплячого курячого бульйону, овочевого відвару або підсоленої води киньте 100 г замороженого шпинату. Через 4-5 хвилин після повторного закипання суп готовий. Заправте його рубаним яйцем, зеленню та ложкою сметани.
Також вам цікаво буде прочитати: отруєння: які продукти не варто їсти та які ліки вживати