Така неприємна лупа: як позбавитися та запобігти появі проблеми

Така неприємна лупа: як позбавитися та запобігти появі проблеми
Як позбавитися лупи та запобігти її появі/фото freepik.com

Ці поради допоможуть вирішити таку проблему, як лупа

Лупа, яка відома в медицині за назвою себорея, — досить надокучлива проблема, проте її можна швидко усунути, якщо знати причини виникнення. Цей дискомфортний стан послаблює шкіру голови й спричиняє появу сухих або жирних лусочок, які погіршують вигляд зачіски та помітні на одязі.

Переважно лупа є наслідком сухості шкіри або ж надмірного виділення себуму, стресу, недотримання правил гігієни, неправильного розчісування волосся. Отже, постає питання, як це можна зупинити та взагалі убезпечитися від появи такої проблеми? У цій статті ви дізнаєтеся, як попрощатися із себореєю в домашніх умовах. Проте, якщо лупа є наслідком збою у функціонуванні організму чи певної хвороби, тоді варто звернутися за допомогою до досвідченого спеціаліста й лікуватися комплексно.

Спеціальні шампуні проти надокучливих крупинок 

Уперше зіткнулися з проблемою лупи й уже встигли засмутитися? Не варто додавати масла у вогонь стресу, який є одним із рушіїв виникнення себореї, а треба усього-на-всього вибрати шампунь проти лупи. Якщо стан шкіри голови не є задавненим і не переріс у патологічний процес, то саме таке рішення допоможе швидко позбутися білих лусочок.

Проблему лупи можна вирішити за допомогою спеціальних засобів/фото freepik.com

Є різні категорії шампунів проти лупи:

  • аптечні: Сульсена, Vichy Dercos, Pharma Group;
  • дерматокосметика: Phyto Phytosquam Anti-Dandruff, Bioderma Node K, Uriage DS;
  • натуральні: ORising Antiforfora, Masil 5 Probiotics Apple Vinegar, Weleda Weizen;
  • професійні: Fanola Anti-Dandruff, L’Oreal Professionnel Serie Expert Instant Clear, Keen Keratin Anti-Dandruff;
  • мас-маркет: Head & Shoulders, Syoss Anti-Dandruff, Clear SculpFoods Detox.

Ефективне очищення за допомогою спеціального шампуню є першим кроком у боротьбі для тих, хто зіткнувся з лупою. Такі засоби нормалізують функції сальних залоз, зміцнюють захисний бар’єр шкіри голови, запобігають передчасному відмиранню клітин та інтенсивному відлущенню.

Така аптечна продукція, як Сульсена, пригнічує ріст дріжджових грибків і знищує комфортне для їх розмноження середовище, сприяє виведенню токсинів. Домашні засоби можуть ефективно лікувати себорею, якщо стан не є серйозним.

Невже харчування впливає на стан шкіри голови?

Так, корисні дієтичні звички, погоджені з вашим лікарем, можуть стати профілактикою від лупи й допомогти забути про неї назавжди. Необхідно формувати раціон з мінімальною кількістю цукру, але це не значить, що треба зовсім відмовитися від солодощів. Ласуйте смаколиками, збагаченими антиоксидантами, зокрема чорним шоколадом, чорницею чи полуницею. Обов’язково їжте вдосталь клітковини й обирайте сезонні фрукти й овочі, особливо зверніть увагу на шпинат, броколі та помідори.

Варто зменшити споживання хліба та алкоголю, які сприяють розвитку дріжджеподібних грибків. Також пропонуємо додати до раціону більше здорових жирів: оливкову олію, авокадо, рибу, волоські горіхи, мигдаль, які не тільки допомагають боротися з лупою, але й сприяють зміцненню й відновленню волосся. Вітамін B, цинк і біотин теж зменшують утворення лупи. Ви можете отримати ці мінерали з харчових продуктів природним шляхом (помідори, йогурт, сир, морква та яйця) або завдяки дієтичним добавкам, які призначить лікар.

Не користуйтеся чужим гребінцем/фото freepik.com

Чи можливо вилікувати лупу назавжди?

Немає нічого неможливого, тому все залежить від вашої наполегливості й обізнаності щодо цього питання. Себорея може зникнути, а потім знову повернутися. Проте, якщо ви будете виконувати прості кроки щодня, то зможете забути про неї надовго, а, можливо, й назавжди.

1. Регулярно очищайте волосся засобами відповідно до вашого типу волосся. Не наносьте велику кількість шампуню під час миття.

2. Завжди тримайте головні убори в чистоті й не розчісуйте волосся чужими гребінцями.

3. Переконайтеся, що ви добре відпочиваєте та вдосталь гуляєте на свіжому повітрі. Перевтома, постійне перебування в приміщенні й нестача сну може спровокувати стрес, а це своєю чергою спричиняє лупу.

4. Захищайте шкіру голови й волосся від ультрафіолетового випромінювання чи морозу. Улітку користуйтеся термозахистом чи стильними хустками, кепками, панамами, капелюхами. А коли на вулиці морозно, не ходіть з непокритою головою.

Дійсно, лупа є поширеною проблемою і неприємною. Але, на щастя, її можна вирішити. Не варто надто засмучуватися, якщо помітили білі крупинки біля коренів чи на плечах. Навіть якщо ви не можете позбутися себореї в домашніх умовах, завжди можна звернутися за порадою до компетентного фахівця.

 

 


Облако тегов


Материалы по теме

Аудиосказки

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK