Паска Крафін від ведучого Сніданку з 1+1 Руслана Сенічкіна
Читайте также Оригинальные мясные кексы к любому гарниру (рецепт)
Інгредієнти:- Яйця - 1 шт.
- Жовтки - 2 шт.
- Борошно - 350 г
- Цукор – 3 ст.л.
- Журавлина - 100 г
- Ізюм - 100 г
- Куркума - 0,5 ч.л.
- Мигдаль - 150 г
- Вершкове масло - 130 г
- Апельсиновий сік - 300 мл
- Молоко - 80 мл
- Дріжджі – 6 г
Приготування:
1. Готуємо опару. В окремому посуді змішуємо тепле молоко, 1 ч.л. цукор і дріжджі.
Ретельно перемішуємо, щоб все гарно розчинилося. І відставляємо на 25 хв в тепле місце.
2. Беремо окремий посуд розбиваємо одне яйце і два жовтки, додаємо 2.5 ст. ложки цукру. Добре збиваємо. Пам'ятайте, щоб яйця добре збивалися їх треба заздалегідь дістати з холодильнику, щоб вони були кімнатної температури.
3. Просіюємо борошно тричі, щоб максимально наситити киснем. У борошно додаємо опару, збиті яйця, розтоплене вершкове масло і апельсиновий сік.
Перемішуємо руками.
Читайте также ТОП-3 способа оригинально украсить пасхальный кулич
4. Тісто добре вимішуємо. Спочатку все приставатиме до рук, але вже за 10 хвилин ви помітите як тісто перетвориться на еластичне і супер м'яке. Перекладаємо тісто у миску і ставимо у тепле місце на 1 год.5. Розкачуємо тісто як на штрудель, щоб воно було тоненьким. Змащуємо його розтопленим вершковим маслом. Посипаємо сухофруктами, потім горіхами, ванільним цукром і - рекомендую додати трішки куркуми. Загортаємо у рулет, а потім розрізаємо його навпіл, але не дорізаємо до кінця. Скручуємо у вигляді равлика. Перекладаємо у формочку на 20 хв, щоб тісто постояло і піднялося.
6. Випікаємо при температурі 200° впродовж 15 хвилин, потім зменшуємо температуру до 180° і ще чекаємо 25 хвилин.