Весняні казки: Про два братика-каштанчика (аудіоказка)

Весняні казки: Про два братика-каштанчика (аудіоказка)

На великому каштані, серед безлічі великих і маленьких листочків, високо-високо, майже на самому вершечку росли два братики-каштани. Ці зелені колючі близнюки з кожним днем набиралися сили і підростали. Сонечко лагідно пригрівало їм бочки.

Читайте такжеВесняні казки: Як лелека щастя приніс (аудіоказка)

Аж тут літо закінчилось. Листочки вкрились золотом. Під каштаном все частіше зупинялись хлопчики. Вони могли потрусити дерево чи кинути вгору гілляку.
А скільки радісних криків бувало, коли додолу падав каштан...

Все більше і більше братиків-каштанчиків покидали дерево. Та наші близнюки висіли й далі. І так би продовжувалось, мабуть, довго, якби на сусідню гілку не сіла молоденька сорока.

Придивилась:
«А що це блищить поміж листя?»

Читайте такжеКолосок. Зажинкова казка (аудіоказка)

Зелена шубка на каштанчиках тріснула і пустила на поліровані бочки сонячні промінці. Саме їх і побачила перната гостя.

«Заберу собі», — білобока хотіла зірвати каштани, але засильно смикнула і вони впали.

Зелена трава внизу пом'якшила падіння. Але захисна зелена шкірочка розкололась, випускаючи кругленькі каштани, що покотились у різні боки. За пропажею спустилась і сорока. Подивилась довкола, а у високій траві блискоту не видно. Так і полетіла ні з чим.

Читайте такжеКазка про весну (аудіоказка)

Блискучого м'ячика-каштанчика зате помітив їжачок. Він саме біг по пахуче жовте листячко у свою нову нірку. Спробував наколоти знахідку на спинку, та з цього нічого не вийшло. Та й залишати нову іграшку не хотілось. Почав її носиком штовхати, раз -другий-третій, а каштанчик з гірки як покотився, та у ямку між трави.

Так і пішов їжачок ні з чим. Малий утікач від таких пригод втомився та заснув. Так в теплі й волозі й проспав усю зиму, спочатку прикритий травою, а тоді білим пухнастим снігом.

І, коли настала весна, пробився малесеньким паростком, потягнувся назустріч сонцю. Час від часу питаючи вітер, що трапилося з його братиком. А його знайшов по дорозі додому другокласник Михась. Разом з мамою і сестричкою з шишок, жолудів і каштанів вони зробили казковий ліс. І братик-каштанчик перетворився в сову, що жила біля шишки-ялинки на вікні.

Читайте такжеВесняні казки: Як весна зиму прогнала (аудіоказка)

Звідти він дивився вниз, на дерево, де ще недавно ріс зі своїм братиком і мріяв колись знову його побачити. Поки одного разу легкий вітерець не приніс через кватирку історію про маленьке деревце, що виросло з блискучого каштана, який врятувався і від сороки, і від їжачка.

Автор: Солтис-Смирнова Марія Петрівна


Облако тегов


Материалы по теме

Аудиосказки

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK