Халвова паска від Руслана Сенічкіна (рецепт)
Оригінальний рецепт на Великдень!
- борошно - 500 г.
- молоко - 150 мл
- вершки (33-36 %) - 100 мл
- жовтки яєчні - 3 шт.
- яйця курячі - 1 шт.
- цукор - 125 г.
- цукор ванільний - 20 г.
- лимони - 1 шт.
- халва - 100 г.
- родзинки темні, цукати, журавлина- 1 склянка
- масло вершкове - 100 г.
- дріжджі свіжі - 30 г.
Приготування:
1. Робимо опару. Змішуємо у посудині теплі вершки із цукром та дріжджі. Добре перемішую, щоб дріжджі максимально розчинились.
Потім на 30 хв миску відставляємо у тепле місце.
2. Беремо іншу посудину. Розбиваємо 1 яйце та 3 жовтки, додаємо молоко, цукор та ванільний цукор. Також натираємо лимонної цедри (можна апельсинової).
3. Цю суміш вливаємо в нашу опару. Додаємо халву та борошно. Вимішуємо тісто. Тісто має залишатися м’яким. Родзинки, цукати, журавлину промити, обсушити і обваляти у тістіі. Ще раз вимішати.4. В кінці докласти розтоплене до кімнатної температури масло. Покласти тісто у формочки, так щоб тіста була менше половини.
5. Залишити тісто на 1 годину в теплому місці. Потім випікайте при 180℃ 45 хвилин.