На фестивалі ROBOTICA визначили учасників Всесвітньої олімпіади з робототехніки (WRO)

На фестивалі ROBOTICA визначили учасників Всесвітньої олімпіади з робототехніки (WRO)
Фестиваль ROBOTICA
Прес-служба фестивалю ROBOTICA

Відбірковий етап Всесвітньої олімпіади відбувся 1-2 червня в Києві на фестивалі освітніх інновацій та сучасних технологій ROBOTICA. Темою цьогорічного конкурсу було Smart City – розумне місто.

Читайте такжеКонкурс детского рисунка от Фонда Игоря Янковского

«Протягом двох днів фестиваль відвідали 10 тисяч гостей. Фестиваль виявився насправді сімейним: у квесті територією ROBOTICA на ВДНГ взяли участь понад 200 родин. Близько 2 тисяч стали учасниками Всеукраїнської олімпіади з робототехніки. Цьогорічний конкурс запам’ятається інноваційними методами оцінювання. Ми вперше запросили комісію чесної гри, яка поспілкувалася з кожною командою. Для нас дуже важливо розуміти, що саме діти підготували проекти, які презентували. Результат, який показали 98% українських команд, – самостійна робота без допомоги дорослих», – розповідає засновниця фестивалю ROBOTICA Оксана Стоєцька.   

Фестиваль ROBOTICA / Прес-служба фестивалю ROBOTICA

Команди Старшої ліги (від 16 років) створювали машини для модернізації міської електромережі. У цій категорії перемогла команда Dnipro Minds (Дніпро) – Андрій Відейко, Владислав Галета та Вадим Сологуб. 

«Ми перемогли завдяки оригінальній ідеї, – пояснюють учасники Dnipro Minds. – Поки роботи суперників рухали об’єкти почергово, наш робот піднімав одночасно і вузол, і кабель. Він був ефективнішим і витратив на завдання менше часу. Сподіваємося, у найближчому майбутньому на вулицях українських міст працюватимуть не лише такі роботи-модернізатори, а й роботи-сміттєпереробники, які зроблять наш світ чистішим та екологічнішим».

Читайте такжеМасштабное открытие батутного городка Summer Park в Киеве

У листопаді, на міжнародних змаганнях в Угорщині, нашу країну також представлять команди-переможниці Середньої та Молодшої ліг – Yellow Cat (Київ) та «Робоклуб Вугледар (Roboclub Vugledar)» (Вугледар). Молодша категорія (6-12 років) працювала над безпілотними таксі, а середня (13-15 років) – над «розумним» освітленням.

Фестиваль ROBOTICA / Прес-служба фестивалю ROBOTICA
 

У категоріях Сумо WeDo 2.0 та WRO WeDo 2.0, які мали запрограмувати робота з набору WeDo 2.0, перемогли, відповідно, команди «Зубр» (Вінниця) і «Грім та Блискавка» (Запоріжжя).

В open-категорії WRO команди створювали роботизовані проекти на теми «Smart простір», «Smart управління» та «Smart освіта». Переможцем стала команда «Техно Город» з Одеси. Саме вона у листопаді презентує свій проект на міжнародному етапі змагання.  

Фестиваль ROBOTICA / Прес-служба фестивалю ROBOTICA

Під час STEM-фестивалю ROBOTICA для охочих проводили різноманітні майстер-класи. Відвідувачі могли створити власне міні-місто, сконструювати драгстер, запрограмувати агента у Minecraft чи сконструювати робота у віртуальній реальності. Майстер-класи відвідали 2600 гостей фестивалю. 
 
216 школярів  віком 6-9 років із різних міст і селищ України презентували свої проекти за Міжнародною програмою FIRST LEGO League Junior, присвячені освоєнню Місяця. В архітектурному конкурсі з LEGO взяли участь 38 команд.  

Читайте такжеАфиша Киева на июнь 2019: куда пойти с детьми

На фестивалі відбувся архітектурний конкурс by INVENTOR. Діти пропонували проекти мостів і аеропортів. Були представлені 43 проекти і визначені переможці в різних номінаціях: найкраще архітектурне рішення, композиційна цілісність проекту, новий погляд.

Фестиваль ROBOTICA / Прес-служба фестивалю ROBOTICA

На фестивалі ROBOTICA також працювала зона запуску дронів, де всі охочі могли навчитися керувати сучасними літальними пристроями. Це стало можливим завдяки інноваційному партнеру фестивалю – компанії Lenovo. 

У програмі знайшлося місце не тільки для конструювання роботів. Зірковий підлітковий колектив D.Side Band подарував гостям фестивалю 40-хвилинний концерт. На ROBOTICA також завітав відомий телеведучий і лідер спортивного руху Junior Z Олександр Педан. Він провів FunUp Zарядку з гостями фестивалю. А подолати спрагу учасники Zарядки могли завдяки першій природній воді для підлітків «Моршинська» Junior Z.

Прес-служба фестивалю ROBOTICA


Облако тегов


Материалы по теме

Аудиосказки

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK