З 2019 року школярі зможуть навчатися під час стаціонарного лікування: Супрун

З 2019 року школярі зможуть навчатися під час стаціонарного лікування: Супрун

Читайте такжеПричины мамнезии: ученые выяснили почему беременные часто тормозят и все забывают

Діти, які довгий час проходять лікування в умовах стаціонару, з 2019 року зможуть навчатися в лікарні за шкільною програмою. Про це написала на своїй сторінці в Facebook Уляна Супрун.

"Разом з Міністерство освіти і науки України розробили положення, щоби школярі, які проходять лікування в умовах стаціонару, могли навчатися за шкільною програмою.

Головні умови — бажання дитини вчитися, згода батьків та дозвіл від лікаря. Для того, щоб розпочати навчання, батьки або законні представники дитини мають написати заяву.

Заняття і їхню тривалість можна буде спланувати в залежності від стану здоров’я дитини та рекомендацій лікаря. Уроки йтимуть за шкільною програмою, учні отримуватимуть оцінки та складатимуть атестацію.

Почати навчання в умовах стаціонару можна буде вже з 2019 року, коли всі обласні лікарні підпишуть угоди про співпрацю з місцевими закладами загальної середньої освіти. За бажанням долучитись до програми навчання в лікарнях можуть і районні лікарні.

Керівництво медзакладу має забезпечити приміщення для класної кімнати, створити належні умови для проведення занять та визначити координатора освітнього процесу. Він організовуватиме відвідування занять, утримуватиме в належному стані приміщення, інформуватиме працівників закладу освіти та інших учасників освітнього процесу про особливості роботи медзакладу.

Контролем якості освіти опікуватиметься директор відповідної школи. Директор визначатиме координатора освітнього процесу від школи. Він стежитиме за наявністю підручників, освітніх ресурсів та сервісів, розкладом занять тощо.

Читайте такжеЦитрусовий фестиваль: 21 грудня відкриття новорічної казки на Співочому полі

В одному шкільному класі в лікарні займатимуться від 5 до 12 учнів. Якщо дитина за станом здоров’я не може піти до класу, але хоче навчатися і дозволяє лікар, то вчителі проводитимуть індивідуальні уроки в палатах або ж вона займатиметься з вчителями своєї школи онлайн.

Коли дитину випишуть з лікарні — вона отримає довідку про успішність та рівень засвоєння освітнього матеріалу. Програма передбачає, що можна отримати документ про загальну середню освіту.

Уляна Супрун."

Лілія Гриневич роз’яснила, як буде організовано навчання дітей при лікарнях 


Облако тегов


Материалы по теме

Аудиосказки

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK