Олександр Педан навчив нових видів спорту майже дві тисячі дітей

Олександр Педан навчив нових видів спорту майже дві тисячі дітей

Олександр Педан зі своїм Спортивним рухом JuniorZ у період 8-11 вересня відвідали Харків та Хмельницький та навчили нових видів спорту майже дві тисячі дітей.

8 вересня 2018 року телеведучий відвідав Спортивний ярмарок у Харкові, який організовувала Харківська міська рада спільно з Міністерством освіти і науки України. Разом із олімпійськими чемпіонами Олександр провів ранковий Fun Up для 1500 школярів, а спільно з професійними інструкторами руху JuniorZ – захоплюючу естафету з грою у нові сучасні види спорту: чирлідинг, петанк, хортинг, флорбол, бадмінтон, корфбол, сумо та фризбі. Естафету пройшло більше 1000 школярів, перші 100 отримали подарунки. Загалом упродовж дня захід відвідало близько 50 000 людей.

dz_176

«Я мрію, щоб нові види спорту з’явилися на уроках фізкультури по усій Україні і кожен школяр міг обирати найцікавіший для себе. Тому ми з командою JuniorZ мандруємо містами, «прокачуємо» вчителів фізкультури, «тюнінгуємо» школи, а також спонукаємо дітей займатися спортом і вести активне цікаве життя. Але без підтримки міських рад та Міністерства освіти та науки нам це не вдалося б, за що ми їм дуже вдячні», – каже лідер Спортивного руху JuniorZ Олександр Педан.

«Шкільна система фізичного виховання потребує змін і вдосконалення. Саме тому МОН і УФУС (Українська федерація учнівського спорту) спільно з Олександром Педаном і рухом JuniorZ крок за кроком реалізують впровадження нових видів спорту у шкільну програму. Переконаний, що ставлення вчителів та школярів до уроків фізичного виховання зміниться, адже ми вже бачимо, наскільки захопливі й цікаві такі види спорту як фризбі, петанк, чирлідинг, флорбол тощо. Наступним кроком стане проведення спортивно-масових заходів серед школярів, де використовуватимуться цікаві ігри, квести, естафети, а за результатами будуть підготовлені необхідні навчальні матеріали для вчителів з фізичного виховання», – переконаний заступник міністра освіти і науки України, президент Української федерації учнівського спорту Роман Греба.

11 вересня 2018 року команда спортивного руху JuniorZ спільно з Хмельницькою міською радою за підтримки Міністерства освіти і науки України провели перший в історії Шкільний спортивний фестиваль JuniorZ на центральному стадіоні «Поділля». У фестивалі взяли участь 32 команди шкіл Хмельницького і кожен із 600 школярів без будь-яких проблем міг спробувати нові види спорту.

Найактивнішим учасникам і у Харкові, і у Хмельницькому, випала неймовірна нагода – особисто зіграти у матчі All Stars з Олександром Педаном! У кожне з міст команда JuniorZ їхала з подарунками, яскравою фотозоною, квестом та флешмобом.

«Необхідно шукати нові інноваційні підходи залучення учнів до рухової активності. Комітет спільно з Олександром Педаном і рухом JuniorZ розпочали презентувати нові підходи до викладання фізичної культури на прикладі модулів з різних видів спорту: петанк, чирлідинг, фризбі тощо. Мета проекту – спільними зусиллями презентувати інноваційні підходи на всій території нашої держави, щоб уроки фізичної культури в школах стали різноманітними й цікавими» - додає голова Комітету з фізичного виховання та спорту МОН України Вадим Стеценко.

Зауважимо, що Хмельницький став відправною точкою для популяризації спорту рухом JuniorZ – тут пройшов перший навчальний семінар для вчителів фізичної культури. Загалом у 2018 році завдяки міським радам, партнерам, а також збору коштів Олександром Педаном та усіма охочими на Українській біржі благодійності, для шкіл Хмельницького та Переяслав-Хмельницького вдалося закупити інвентаря для нових видів спорту більше, ніж на 100 000 гривень.

Довідка
JuniorZ – проект Олександра Педана з розвитку спорту серед школярів. Проект реалізується за підтримки Міністерства освіти та науки України (лист МОН від 03.01.2018 № 1/9-2), Комітету з фізичного виховання та спорту МОН України, НДУ «Інститут модернізації змісту освіти», Спортивного комітету України, численних національних федерацій з різних видів спорту.
Пропагуємо такі види спорту: чирлідинг, петанк, хортинг, флорбол, бадмінтон, корфбол, реґбі, сумо та фризбі. Проводимо тренінги для вчителів фізкультури, директорів шкіл та батьків-активістів, фестивалі для школярів та інші заходи, які спрямовані на впровадження новітніх варіативних модулів і видів спорту до програми фізичного виховання школярів, формування у молоді здорового способу життя та заохочення до занять спортом.


Облако тегов


Материалы по теме

Аудиосказки

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK