Як створювались костюми для українського фентезі Тільки Диво (трейлер)

Як створювались костюми для українського фентезі Тільки Диво (трейлер)

Украiнське кiно вiдроджується i зовсiм скоро на великi екрани вийде неймовiрно гарне та яскраве фентезi Тiльки Диво. Як виглядають та як створювалися костюми для цього фiльму?

Читайте такжеНазван победитель Детского Евровидения 2018: какое место заняла Украина

По сюжету стрічки сімнадцятирічний Северин живе разом із родиною в мальовничому гірському місті, яке потерпає від нескінченної зими довгі сім років. Небагатий, проте добрий і сміливий юнак повинен привезти відомого лікаря для батька, який був сильно поранений, рятуючи рідне місто від руйнівного наступаючого льоду.

-

На його шляху багато перешкод: стихійні лиха, таємничі літаючі істоти і безжалісні лиходії. З нетерпiнням чекаємо на прем`єру фiльму, а поки що погляньте на неймовiрнi костюми.

Костюм Софії «Крем-брюле» ( Марія Герасименко у ролі Софії)

-ttt-_1_2_01

Костюм створила дизайнер Айна Гассе для однієї з головних героїнь фільму – Софії, для зйомок епізоду «Святковий прийом в будинку Бургомістра». За задумом режисера Олени Каретник – вбрання героїні мало бути дуже ошатним та легким. Використовували легкі прозорі тканини, оскільки у цій сукні героїні довелося виходити на вулицю, у сильний мороз та сніг. Тканини мали підкреслити – як Софії мало бути холодно. Сукня, за задумом, повинна бути схожа на тістечко, оскільки інші героїні фільму дражнили Софію «Рожеве тістечко крем-брюле».

Костюм Феї Сноведінь (Illaria у ролі Феї Сноведінь)

Костюм створили для співачки для акторки Ілларії, яка у фільмі виконала роль Феї Сноведінь. Ковпак героїні став одним із найдорожчих головних уборів фільму. Його прикрасили вручну намистинами та напівдорогоцінним камінням. Костюм виконаний у кольоровій гамі Північного сяйва – у синьому, зеленому та золотому кольорах.

Костюм «На свято Миколая для дочок Бургомістра»

Старші доньки Бургомістра на святі Миколая вбрані у однакові сукні. Кольорова гама відповідає старовинним різдвяним костюмам з червоного оксамиту та шотландською кліткою, які характерні для європейських країн. Ці костюми надихнули майстринь авторської ляльки, які, за мотивами цієї сцени у фільмі, створюють ляльки ручної роботи.

Карнавальний костюм Бургомістра (Сергій Озеряний у ролі Бургомістра)

Оскільки мешканці казкового містечка «Тільки Диво» вже 7 років потерпають від зими та холоду, навіть головна людина міста – Бургомістр мріє про літо та тепло. Відтак, для святкового карнавалу він обрав костюм Сонечка. У ньому очільник міста виглядає кумедно та легковажно.

Карнавальний костюм Бджілки (Людмила Ігнатенко у ролі няні Мусі)

-ttt-_5

Карнавальний костюм Бджілки – це реальний костюм, який одягали жінки на європейські карнавали у 19 столітті. Ескіз вбрання режисер та художник з костюмів побачили у бібліотеці Вернадського, у «Модному журналі», виданому ще у 19 столітті. Там була надрукована уся необхідна інформація, щоб таке вбрання створити. Костюм Бджілки дістався старенькій няні Мусі.

Святий Миколай (Олександр Дірдовський у ролі Святого Миколая)

-ttt-_6

Ми навмисне відійшли від костюму, в якому частіше за все зображують Святого Миколая. Зазвичай, це церковне вбрання або червоне пальто, як в Діда Мороза. Наш святий Миколай схожий на мага, чарівника. Його просторий оксамитовий плащ, нагадує морський плащ капітана, і він керує літаючим вітрильником. В таких одежах його можна побачити на стародавніх листівках, і це виглядає дiйсно казково.

Нік – літній (Євген Нищук у ролі Ніка)

-ttt-_7_1

Костюм Ніка, у епізодах – спогадах яскравий і елегантний. Молодий красень Нік в ньому витанцьовує запальний Жок в шинку. В основі костюму – старовинній народний данський костюм. Він мав спалахувати кольоровою блискавкою в епізоді, щоб показати контраст героя до хвороби, більше підкреслити драматичність його долі.

Марія – роза (Анжеліка Савченко у ролі Марії)

Вишуканий костюм Марії у фінальній сцені святкового карнавалу дуже ніжний і жіночий. Він пасує образу героїні: вразливої і чуттєвої жінки, на яку випало багато випробувань. 

Тканина з тонкого оксамиту, кольору чайної троянди, виглядає дуже романтично. Капелюшок у формі троянди створювали декілька майстринь одночасно, збираючи пелюсток до пелюстка. Майже всі жінки знімальної групи просили приміряти Троянду Марії після зйомок.

Софія основний блакитний (Марія Герасименко у ролі Софії)

-ttt-_9

Костюм коханої дівчини головного героя Северина Софії, досить складний. Тут і важка спідниця з тафти, і шубка, дивовижний капелюшок, який мав показати оригінальний смак дівчини. Головна прикраса - червоне плетене мережево ручної роботи, над яким майстриня працювала три місяцi. Це справжній витвір мистецтва, і у фільмі він єдиний.

Карнавальний костюм «Бетмен» (Андрій Вороболь у ролі Крисена)

У головного поганця мав бути кумедний гротесковий костюм. Художник з режисером довго думали і вирішили, що коли Крисен з’явиться на карнавалі всі мають реготати, наприклад, якби сучасний політик вдягся в костюм Наполеона. Отже вирішили, що Крисен мав одягнутися Бетменом. І дійсно, це спрацювало.


Облако тегов


Материалы по теме

Аудиосказки

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK