Доступні ліки та інше: 5 пріоритетів Медреформи 2019 від МОЗ

Доступні ліки та інше: 5 пріоритетів Медреформи 2019 від МОЗ

Уляна Супрун на своїй сторінці у Facebook оголосила основні зміни розвитку системи охорони здоров’я в Україні.

Читайте такжеПодарок под елочку: сколько малышей родилось в Киеве в новогоднюю ночь 2019

"Наступний рік стане ще одним викликом для трансформації системи охорони здоров’я. В нас дуже амбітні плани, але цьогорічні досягнення дають впевненість, що все вийде 

Для Прем’єр-міністра Volodymyr Groysman розвиток системи охорони здоров’я є пріоритетом не на словах, а в конкретних діях. Всі зміни отримують максимальну підтримку команди уряду. 5 пріоритетів на наступний рік:

1. Продовження трансформації первинної медичної допомоги. Головним завданням на цей рік було дати можливість українцям обрати свого сімейного лікаря, а лікарям — механізм справедливої оплати праці. І вже 23 мільйони громадян обрали своїх лікарів. Ціль на наступний рік — зробити так, щоби ви хотіли до свого лікаря йти.

2. Програма “Доступні ліки” продовжуватиме діяти. На сьогодні вже виписано майже 30 млн рецептів, за якими люди безкоштовно або з невеликою доплатою отримали ліки проти найпоширеніших хронічних хвороб. Для них можливість регулярно вживати ці ліки — якісніше та довше життя. Дізнайтеся більше про програму тут:https://moz.gov.ua/dostupni-liki

3. З 1 липня 2019 року розпочне діяти програма “Безкоштовна діагностика”. Вона гарантує, за направленням сімейного лікаря, оплату пакету аналізів, обстежень та лікувальних процедур від найбільш поширених в Україні хвороб. Це понад 50 діагностичних та лікувальних процедур, за які пацієнтам не треба буде платити в медзакладах. Безоплатно — означає включно з усіма необхідними супутніми матеріалами.

4. Пілотний проект змін екстреної медицини у кількох областях. Це нові автомобілі, нове обладнання, підвищення кваліфікації та зарплат лікарів. Далі проект пошириться по всій країні. Також ті регіони, які не мають оперативно-диспетчерських служб або вони вже дуже застарілі, вже з наступного року отримають фінансування, щоб виправити це.

Читайте такжеОливье и компания: сроки хранения праздничной еды без риска отравиться

5. Продовжуємо розширювати мережу сучасних кардіоцентрів. На наступний рік плануємо придбати ще 13 ангіографів для різних регіонів, де громадяни безоплатно зможуть отримати надскладні втручання, зокрема — встановлення стенту. У випадках інфаркту стенти безоплатні для пацієнтів.

Уляна Супрун"


 https://www.facebook.com/ulanasuprun




Облако тегов


Материалы по теме

Аудиосказки

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK