Національний календар профілактичних щеплень на 2019 рік: МОЗ

Національний календар профілактичних щеплень на 2019 рік: МОЗ

Вакцинація дітей проходить згідно національному календарю профілактичніх щеплень. Дізнайтесь, які саме та в якому віці щеплення повинні зробити дитині.

Читайте такжеОтказ от прививок: какие осложнения после болезней у непривитых детей

 

У 2018 році МОЗ України внесло зміни до Календаря щеплень. З 2018 року діє чинний, затверджений Міністерством охорони здоров'я України в 2018 році.

__2019_02

 

Читайте такжеКір продовжує атакувати українців: МОЗ

Оновлення в календарі стосуються вакцинації проти гепатиту В та туберкульозу. Новації в календарі базуються на міжнародному досвіді проведення імунізації, а також відповідають рекомендаціям Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ).

Щодо вакцинації проти туберкульозу

Діти отримуватимуть єдине щеплення БЦЖ проти туберкульозу на 3-5 добу. Це доказово обґрунтований підхід з доведеною ефективністю. Такий підхід відповідає рекомендаціям Всесвітньої організації охорони здоров’я та визнаний світовою медичною спільнотою.

Щодо вакцинації проти гепатиту В

Відтепер другу дозу вакцини проти гепатиту В дитина отримуватиме у другий місяць життя. Це дозволить дозволить у майбутньому використовувати комбіновану багатокомпонентну вакцину, що зменшить кількість візитів на вакцинацію у перший місяць життя дитини.

Таким чином, національний календар щеплень в Україні відтепер відповідає досвіду країн Європи, де вакцинація проти гепатиту В співпадає або поєднується з імунізацією проти дифтерії, правця, кашлюку та поліомієліту у дітей (у 2 та 6 міс).

Такий підхід є доцільним та науково обґрунтованим і допомагає збільшити частку дітей, щеплених своєчасно.

Нагадаємо, наразі в Україні обов'язковою є вакцинація дітей від 10 небезпечних хвороб:

гепатиту В,
туберкульозу,
поліомієліту,
дифтерії,
кашлюку,
правця,
гемофільної інфекції,
кору,
краснухи
і епідемічного паротиту.

Читайте такжеВООЗ внесла відмову від вакцинації у список глобальніх загроз людству

Всі вакцини для дітей, необхідні для імунізації згідно з Національним календарем щеплень, передані в регіони та доступні безоплатно в закладах первинної медичної допомоги України. Всі ці вакцини є якісними, ефективними та безпечними, прекваліфіковані ВООЗ. Деякі вакцини є однокомпонентними (захищають від одного захворювання), інші – багатокомпонентними (захищають від двох чи більше захворювань одночасно). Вакцини, що закуповується для України за кошти державного бюджету, закуповує Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ).

Також дізнайтеся веселі потішки та забавлянки для малят

https://moz.gov.ua

Фото к статье: https://moz.gov.ua, istockphoto.com


Облако тегов


Материалы по теме

Аудиосказки

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK