День иконы Божией Матери Всех скорбящих радость: молитвы в трудную минуту

День иконы Божией Матери Всех скорбящих радость: молитвы в трудную минуту

6 ноября православная церковь отмечает праздник в честь иконы Божией Матери «Всех Скорбящих Радость». Узнайте, о чем нужно молиться перед иконой и тексты молитв Пресвятой Богородице 

Читайте также28 ноября начинается Рождественский пост 2018-2019: основные правила поста

Икона «Всех Скорбящих Радость» считается чудотворной. На ней изображена Богоматерь с младенцем Иисусом на руках в окружении страдающих, болеющих, скорбящих людей. Над Пресвятой Богородицей и людьми парят ангелы, которые совершают благодеяния от имени Божией Матери.

___06

Читайте такжеКалендарь православных праздников и постов на 2019 год

К Пресвятой Богородице мы часто обращаемся за помощью в любых делах. О чем молятся перед образом иконы «Всех Скорбящих Радость»?

К образу Богородицы можно обращаться в любой сложный момент жизни:

Послать выздоровление близким
Защитить семью от всякого зла
Успокоить душу и послать терпение
Наладить отношения с близкими
Послать защиту от любой беды для родных
Защитить детей от болезней и неприятностей
Защитить тех, кто в дороге или далеко от дома

Не беда, если в вашем доме нет иконы Божией Матери «Всех Скорбящих Радость». Вы можете обращаться со словами просьбы даже мысленно, любые молитвы, идущие от чистого сердца, будут услышаны и Высшие силы обязательно помогут вам.

Молитвы Пресвятой Богородице пред иконой «Всех скорбящих Радость»


Тропарь Пресвятой Богородице пред иконой «Всех скорбящих Радость», глас 4


К Богородице прилежно ныне притецем,/ грешнии и смиреннии, и припадем,/ в покаянии зовуще из глубины души:/ Владычице, помози, на ны милосердовавши,/ потщися, погибаем от множества прегрешений./ Не отврати Твоя рабы тщи,// Тя бо и едину надежду имамы.

Кондак Пресвятой Богородице пред иконой «Всех скорбящих Радость», глас 6

Не имамы иныя помощи,/ не имамы иныя надежды,/ разве Тебе, Владычице./ Ты нам помози:/ на Тебе надеемся и Тобою хвалимся,/ Твои бо есмы раби,// да не постыдимся.

Молитва Пресвятой Богородице перед иконой «Всех скорбящих Радость»

О, Пресвятая Владычице и Богородице, Высшая Херувим и Честнейшая Серафим, Богоизбранная Отроковице, погибших Взыскание и всех скорбящих Радосте! Подаждь утешение и нам, в погибели и скорби сущим; разве бо Тебе иного прибежища и помощи не имамы. Ты едина еси радости нашея Ходатаица, и яко Матерь Божия и Мати милосердия, предстоящи у Престола Пресвятыя Троицы, можеши нам помощи, никтоже бо притекаяй к Тебе посрамлен отходит. Услыши убо и нас ныне в день погибели и печали пред Твоею иконою припадающих и со слезами Тебе молящихся: отжени от нас належащия на нас скорби и беды в сей временней жизни, не лишены же сотвори Твоим всесильным ходатайством и вечныя нескончаемая радости в Царствии Сына и Бога нашего. Аминь.

Молитва вторая Пресвятой Богородице пред иконой «Всех скорбящих Радость»

О, Пресвятая и Преблагословенная Дево, Владычице Богородице! Призри милостивным Твоим оком на нас, предстоящих пред святою иконою Твоею и со умилением молящихся Тебе; воздвигни нас из глубины греховныя, просвети ум наш, омраченный страстьми, и уврачуй язвы душ и телес наших. Не имамы иныя помощи, не имамы иныя надежды, разве Тебе, Владычице. Ты веси вся немощи и согрешения наша, к Тебе прибегаем и вопием: не остави нас Твоею Небесною помощию, но предстани нам присно и Твоим неизреченным милосердием и щедротами спаси и помилуй нас, погибающих. Даруй нам исправление греховныя жизни нашея и избави нас от скорбей, бед и болезней, от внезапныя смерти, ада и вечныя муки. Ты бо, Царице и Владычице, скорая Помощница и Заступница еси всем притекающим к Тебе и крепкое прибежище грешников кающихся. Подаждь убо нам, Преблагая и Всенепорочная Дево, христианский конец жития нашего мирен и непостыден и сподоби нас Твоим ходатайством вселитися в Обителях Небесных, идеже непрестанный глас празднующих радостию славит Пресвятую Троицу, Отца и Сына и Святаго Духа, ныне и присно, и во веки веков. Аминь.


Облако тегов


Материалы по теме

Слушать 'Наше Радио'