Чим небезпечна вагітність після 35: ТОП-4 важливі моменти

Чим небезпечна вагітність після 35: ТОП-4 важливі моменти
Чем опасна беременность после 35: ТОП-4 важных момента
pinterest

Не у всіх виходить завагітніти з першої спроби та у віці до 25 років – найбільш продуктивному для зачаття. На жаль, дехто відкладає вагітність на потім. Чи це так правильно?

Читайте такожЧто делать, если ваш муж поднял на вас руку: главные советы
Сьогодні ми розповімо, про які проблеми, пов'язані з пізньою вагітністю, ви ще не знали. Безперечно, вагітність - Це справжнє щастя. Але постарайтеся не відкладати його так довго.

Проблеми із зачаттям

Щороку фертильність жінки помітно знижується. І якщо у віці 20-25 років вона незначна, то потім з кожним роком можливість завагітніти починає стрімко знижуватися. Наприклад, у 35-річних майбутніх матусь вона становить 17%. Також з віком у вагітних жінок починає спостерігатися гіпоксія – кисневе голодування, яке перешкоджає попаданню кисню в плід. Крім цього, може спостерігатись слабка родова здатність. Тому народити природним шляхом у них не завжди виходить, і доводиться вдаватися до операції кесаревого розтину.

Хронічні хвороби

Читайте такожПитание при токсикозе: что поможет, а что навредит
На них впливає багато факторів: екологія, стрес, неправильний спосіб життя. Але все це призводить до одного - багажу болячок, які можуть передатися дитині, так завадити майбутній матусі народити здорового малюка. Вагітність після 35 років може загострити або виявити серйозні хронічні захворювання, такі як цукровий діабет, пієлонефрит, гіпертонія, панкреатит та інші.

Вагітність може бути складною

У кожної другої вагітної після 35 років спостерігається тяжчий токсикоз. На жаль, він може перейти потім і в гестоз – проблеми у роботі нирок та серцево-судинної системи. Найбільш небезпечним ускладненням вважається прееклампсія – підвищення артеріального тиску у вагітної, що виливається в інсульт.

Дитина може народитися з відхиленнями

Лікарі стверджують, що після 40 років ризик народження дитини із синдромом Дауна збільшується у 8-10 разів. Особливо це актуально, якщо біологічний батько малюка теж перебуває у віковій категорії від 40 і більше.

Також вам буде цікаво прочитати,


Хмара тегів


Матеріали на тему

Аудіоказки

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK